Jura

Reklamation: 3 områder du SKAL kende til

29. februar 2016

Billede har ikke nogen beskrivelse

Selvom det måske ikke lyder særligt sexet at være kongen af reklamation, har det stor værdi for dine kunder, at du har styr på reglerne og ikke gemmer diverse betingelser og vilkår væk på en skjult underside med skriftstørrelse minus 10. Herunder tager vi et kig på tre områder, du bør kende til, hvis du vil blære dig med din viden på reklamationsområdet. Og hvem vil ikke gerne det?

Kunden eller webshoppen – Hvem betaler fragten?

Vil du gerne imponere er fragtomkostninger et godt sted at starte. For her kan du vise et indgående kendskab til Forbrugeraftaleloven. Der er især to oplagte ting du kan sige:

  1. Finder man som webshop en fejl på varen, SKAL kundens fragtomkostninger returneres.
  2. Som webshopejer hæfter man kun for rimelige fragtomkostninger og er ikke forpligtet til at betale en mindre formue for ekspreslevering, hvis en standardlevering sikrer varen lige så godt.”

Må man tage penge for at behandle en reklamation?

Når snakken falder på, hvorvidt man som webshop må opkræve et undersøgelsesgebyr, kan du også byde ind med din uudtmømmelige viden om nettop dette. Fortæl, at man kun har ret til at kræve et undersøgelsesgebyr, hvis man ikke finder en fejl på varen, og at man naturligvis kun har ret til at opkræve det, hvis kunden på forhånd har accepteret netop dette. Og ja, det er smartest at få den accept på skrift, da det kan være svært at dokumentere en mundtlig accept efterfølgende.

Må jeg reparere på varen i én uendelighed?

Den sidste del, der for alvor cementerer din position som reklamationsretsorakel in spe, er viden om kundens rettigheder, når det kommer til afhjælpningsforsøg. For ligesom det sjældent ender med et langvarigt forhold, når du lader din date vente i evigheder, er kunderne nok også ude af døren i en fart, hvis deres reklamationssag bliver syltet. Det risikerer du ikke længere, for efter at have læst dette blogindlæg ved du:

  • At man som webshop skal behandle en reklamation inden for rimelig tid, og derfor ikke kan have kundens fladskærm stående i seks uger.
  • At du kan få lov at bruge lidt længere tid, hvis du stiller et lånefjernsyn, en lånetelefon eller et låne (indsæt selv relevant vare) til rådighed.
  • At du som udgangspunkt kun har ét forsøg til at reparere en vare, medmindre det drejer sig om en særlig teknisk reparation eller en fejl, der forekommer periodevist.

Ja ja, jeg ved godt, at du nok ikke farer ud og blærer dig med din nyerhvervede viden om reklamationsområdet, men lur mig, om ikke du snart står i en situation, hvor ovenstående viden pludselig er relevant. Og skulle du have glemt det hele, eller være landet i en gråzone, så sidder vi klar i e-mærkets Medlemsservice til at hjælpe alle medlemmer, der måtte have behov. Du skriver bare!

©2024 emaerket.dk