5 gode råd når du skal købe julegaver på nettet

Vil du, ligesom en tredjedel af danskerne, også købe julegaver på nettet? Vi har samlet 5 gode råd til, hvordan du får det bedste ud af din julehandel på nettet.

1) Se efter e-mærket

Når du har fundet den helt rigtige julegave til den helt rigtige pris, er det vigtigt at tjekke, om du har med en seriøs netbutik at gøre. En e-mærket netbutik er godkendt og underlagt en løbende kontrol. Den lever derfor op til både dansk lovgivning og en række særligt forbrugerbeskyttende krav, som sikrer dig både før, under og efter købet. Desuden kan du få hjælp igennem e-mærkets Forbruger Hotline på tlf. 44 85 85 90, hvis du er i tvivl om dine rettigheder.

2) Betal ALTID med betalings- eller kreditkort

Brug ALTID dit betalings- eller kreditkort, når du handler på nettet, så er du beskyttet af indsigelsesordningen, som kort sagt betyder, at du kan få dine penge tilbage, hvis du eksempelvis ikke modtager varen.

3) Julegavebytning

Tjek om du kan fortryde eller bytte julegaven inden for længere tid end normalt. Ifølge loven har du 14 dages fortrydelsesret, men mange af vores e-mærkede netbutikker vælger enten at forlænge fortrydelsesretten eller tilbyder at bytte julegaver helt frem til januar 2012. Husk at gøre netbutikken opmærksom på, at dit køb er en julegave.

4) Bliver julegaverne pakket ind?

Mange netbutikker leverer dine julegaver indpakket i fint glanspapir med kulørte bånd som i de almindelige butikker. En kærkommen service, når julestressen begynder at trænge sig på.

5) Kan du stole på levering inden jul?

Garanterer netbutikken, at julegaven når frem i tide til at blive lagt under træet juleaften? Det er naturligvis afgørende, om gaverne når frem i tide, så husk at læse om netbutikkens ekspeditionstider. Vær opmærksom på, om netbutikkens garanti kun gælder ved bestilling inden en given dato.