Spot en fup-netbutik

Udenlandske svindlere misbruger i stigende grad e-mærket og andre troværdighedsskabende brands når de opretter fup-netbutikker.

Det kan være svært at gennemskue, om en netbutik er fup eller fakta, men der er nogle sikre tegn som skal få dine alarmklokker til at ringe.

Reklamer på Facebook

Mange fup-hjemmesider reklamerer på Facebook, så vær altid kritisk over for disse.

Produktnavn i adressen

Produktnavn i web-adressen er ofte tegn på svindel. Vær derfor altid på vagt over for adresser som f.eks. www.mulberrytaskeoutlet.info eller www.canada-goosejakke.com.

Stave- og sprogfejl på hjemmesiden

Falder du over dårlige formuleringer så som: "fri fragt på alle punkter" eller "køb 2 få 1 gratis sæt hænder", er det som oftest et tegn på, at hjemmesiden er fup.

Flad hjemmeside med døde logoer

De fleste fup-hjemmesider er teknisk dårlige. Tjek derfor, at links og logoer virker.

Er der et e-mærke så klik ALTID på logoet - har vi godkendt netbutikken kommer du over på en certifikatside som bekræfter det.

Mangelfulde oplysninger om virksomheden

På en seriøs netbutik skal der være kontaktoplysninger og adresse på virksomheden. Er hjemmesiden skrevet på dårligt dansk, og virksomheden bosat i Kina? Så skal dine alarmklokker ringe.

Alt for gode tilbud

Lyder et tilbud for godt til at være sandt, så er der stor sandsynlighed for, at det også er det, så brug altid din sunde fornuft, inden du trykker på køb knappen.

Falske betalingsmuligheder

Fup-hjemmesider reklamerer ofte med mange betalings- og kreditkort, men når du kommer ind på betalingssiden, er mulighederne ofte anderledes. Betal aldrig forud med bankoverførsel, check eller lignende!