Undgå billethajer

Vi vil gerne lige følge op på gårsdagens Kontant-udsendelse på DR om billethajer med en række gode råd til, hvordan du sikkert køber billetter på nettet:

1)
Når du søger efter billetter på nettet, kan du ikke være sikker på, at de øverste hits på Google er lig med den officielle udbyder af billetter. Tjek derfor altid hvem den officielle udbyder af billetten er, før du køber den.

2)
Hvis der er udsolgt til koncerten, så tjek om der bliver solgt billetter på markedspladser som f.eks. buymyticket.dk (som i øvrigt er e-mærket). Ifølge dansk lovgivning er det ikke tilladt at sælge en billet dyrere end den er udbudt til salg og du gør derfor klogt i at holde dig til det danske marked.

3)
Hvis du kigger efter en billet i Den Blå Avis eller et andet sted, hvor der handles mellem private, så sørg for at kontakte billetudbyderen og tjek om billetten stadig er gyldig inden, du betaler for den. Ved privatkøb er der altid en risiko for at den samme billet er solgt flere gange. Dette er desværre en risiko, du må acceptere, hvis du vælger at købe din billet privat.

4)
Hvis du alligevel bevæger dig ud over landets grænser, når du skal købe en billet, så vær opmærksom på, at billetterne ofte sælges langt over udbudsprisen.