Ny fupbutik slår plat på fodboldglade danskere

Salg af sportsudstyr er en milliardforretning i Danmark, hvilket gør markedet til et oplagt sted for it-svindlere. Lige nu forsøger netbutikken fodboldstovlerdenmark.com, med lidt for gode tilbud, at lokke danske forbrugere i fælden. Derfor advarer vi nu alle forbrugere mod at handle på sitet.

Hos e-mærket blev vi hurtigt klar over, at der her var tale om decideret fup, da priserne, midt under et testkøb vi foretog, ændrede sig fra først at være i danske kroner til pludselig at være i dollars. Derudover har netbutikken også en række af de helt typiske elementer, der kendetegner fupbutikker på nettet.

Sådan spotter du en fupbutik

  1. Produktnavne i web-adressen er ofte tegn på svindel. Vær derfor altid på vagt overfor adresser som: canada-goosejakke.com eller mulberrytaskeroutlet.info/
  2. Mange fupbutikker er oversat af maskiner, og er derfor skrevet på meget dårlig dansk.
  3. Skæve priser som f.eks. 244,67 kr. bør også få alarmklokkerne til at ringe. Et skævt tal som dette bærer præg af at have været en tur igennem en valutaomregner uden at blive afrundet efterfølgende.
  4. Fupbutikker reklamerer ofte med mange forskellige betalingsmuligheder, men når du kommer ind på betalingssiden, er mulighederne ofte anderledes. Betal aldrig forud med bankoverførsel, check eller lignende.
  5. Send butikken en mail eller prøv at ringe til dem. Virker deres mail-adresse ikke, får du svar på gebrokkent engelsk eller slet ikke, så er der som regel noget galt.
  6. Lyder et tilbud for godt til at være sandt, er der stor sandsynlighed for, at det også er det. Så brug altid din sunde fornuft, inden du trykker på køb knappen.

Brug for hjælp?

Er du, eller en du kender, kommet i klemme på fodboldstovlerdenmark.com, opfordrer vi til at du kontakter e-mærkets gratis Forbruger Hotline på tlf.: 44 85 85 90. Her sidder e-mærkets forbrugerjurister klar til at hjælpe.