3 ting du bør vide om gavekort

Dealsites, hvor du som forbruger får særligt store rabatter på alt fra biografbilletter til ansigtsbehandlinger, er blevet meget populære de seneste år. Det giver anledning til at tage et kig på, hvordan reglerne for salg af gavekort egentlig er skruet sammen. Vi har derfor samlet de tre vigtigste regler, som du bør kende.

  1. Et gavekort har som udgangspunkt en gyldighed på tre år med mindre andet er aftalt. Tidsfristen må dog aldrig være urimelig kort, hvilket ofte tolkes som 6 måneder. Du skal altid tydeligt oplyses om denne udløbsfrist.
  2. Såfremt firmaet går konkurs, lukker eller skifter ejer, er der sjældent mulighed for at indløse gavekortet eller få sine penge retur. Det kan derfor være en dårlig ide at have gavekortet liggende i skuffen for længe.
  3. Det er helt op til butikken, hvorvidt der skal udstedes et tilgodebevis, eller om pengene kan udbetales, hvis du ikke bruger det fulde beløb på gavekortet på en gang.

Spørg e-mærket

Husk, at e-mærkets team af jurister sidder klar med svar på spørgsmål dine om forbrugerrettigheder, når du handler på nettet.

Se hvordan du får fat på vores gratis Forbruger Hotline her