Forbrugerombudsmanden sætter ind over for priser uden moms

Fra den 15. april 2014 kan erhvervsdrivende ikke længere smyge sig uden om markedsføringsloven. Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside. Selvom langt de fleste virksomheder følger reglerne og angiver deres priser inkl. moms over for forbrugerne, har jævnlige henvendelser fra forbrugere nu fået Forbrugerombudsmanden til at se de erhvervsdrivende efter i sømmene. Det er nemlig vigtigt at forbrugerne kan gennemskue prisen for de varer eller tjenesteydelser, de præsenteres for – uanset om det er ved prisskiltning, annoncer eller tilbudsgivning.

”Det er vigtigt, at alle priser er inklusive moms. Ikke kun for forbrugerne, som skal kende prisen. Men også i forhold til de virksomheder, der overholder reglerne. Når en prisangivelse er uden moms, fremstår den umiddelbart lavere, end den reelt er, og det kan forvride konkurrencen”, fortæller Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Priser skal være inklusive moms
Forbrugerombudsmanden vil fremover kigge nærmere på, om momsen er indregnet i prisen, som markedsføringsloven foreskriver. Det er ikke nok at oplyse, at der vil blive tillagt moms. Det vil derfor være ulovligt, når:

  • prisen står oplyst uden moms, fx: ”ekskl. moms”,
  • der bliver taget et generelt prisforbehold, fx ”alle vores priser er ekskl. moms”,
  • forbrugeren skal betale moms udover den oplyste pris, fx: ”plus moms” eller ”dertil tillægges moms”.

Sidste chance for regelbrydere
Frem til den 15. april vil der ikke blive taget flere sager op, og de erhvervsdrivende har således frit lejde til at få rettet deres fejlagtige prisangivelser. Herefter vil Forbrugerombudsmanden undersøge, om der stadig er virksomheder, der reklamerer med priser uden moms, og i så fald om de skal politianmeldes.

Kilde: http://www.forbrugerombudsmanden.dk