Nordisk samarbejde skal bekæmpe abonnementsfælder på nettet

Et stigende antal klager over abonnementsfælder på nettet får nu forbrugerombudsmænd fra både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne til at indgå et samarbejde for at bekæmpe svindlen online.

Hjemmesider der lokker med gratis gaver, og samtidig binder forbrugerene til uopsigelige abonnementer, er nemlig et stigende problem ikke bare i Danmark, men også i de andre nordiske lande. Håbet er, at et styrket internationalt samarbejde kan komme problemet til livs: "Vi mangler i øjeblikket effektive redskaber for at kunne sætte ind over for abonnementsfælderne. Firmaerne bag er ofte internationale eller markedsfører sig internationalt via de sociale medier og søgemaskiner. Vi har derfor aftalt at øge samarbejdet med andre myndigheder uden for EU, så vi kan få de nødvendige informationer", lyder det i en fælles udtalelse fra de nordiske forbrugerombudsmænd.  


Forbrugerombudsmændene foreslår bl.a.:

  • At det bliver muligt at lukke for adgangen til klart ulovlige hjemmesider
  • At det bliver nemmere at stoppe uberettigede hævninger på kontoen
  • At håndhævelsen af lovgivningen bliver styrket på tværs af landegrænser, f.eks. ved udveksling af informationer mellem forskellige landes myndigheder


Kilde: Forbrugerombudsmanden.dk