Politiet vil bekæmpe svindel på nettet

IT-kriminalitet såsom fup på nettet og tyveri af dankortoplysninger er ikke alene skidt for forbrugerne. Det er mindst lige så skidt for din onlineforretning. Den øgede kriminalitet på nettet skaber nemlig stor usikkerhed omkring nethandel, hvilket kan medføre, at forbrugerne helt holder sig væk. Hos politiet har man oplevet en stigning i antallet af anmeldelser om IT-kriminalitet, og der ses med stor alvor på problemet. Derfor opruster politiet nu med et stort nationalt center, der skal bekæmpe IT-kriminaliteten.

Det nationale center skal udover at forebygge, bekæmpe og analysere IT-kriminalitet også sikre, at politiet kan være til stede overalt, hvor kriminaliteten foregår. Dermed vil politiet i fremtiden patruljere ikke kun på gaderne, men også på nettet.  

e-mærket støtter op

Her hos e-mærket støtter vi op om politiets initiativ. Den seneste årrække har vi netop oplevet problemer med forbrugere, der er blevet fuppet online. Vi har særligt fokus på den del af problemet, der handler om udenlandske fupbutikker, der sælger kopier af kendte mærkevarer til danske forbrugere under dække af at være ægte. Derfor lancerede vi for nylig en søgefunktion på vores hjemmeside, der gør det nemmere for forbrugerne at undgå at ryge i kløerne på IT-svindlerne. Søgefunktionen blev lanceret i forbindelse med, at vi i december sidste år afslørede mere end 750 udenlandske fupbutikker.

Læs mere om afsløringen her