Svindler udnytter både bloggere og Hövding til svindelnummer

Fore _efter 2016Klokken er 01.32. Jeg fløj hjem fra Azorerne igår. Verdens længste flyvetur. Sådan føltes det. Og jeg har endda været i Sydney.

Således starter bloggeren Helse Mathilde et indlæg, hun for nyligt har lagt op på sin hjemmeside. Hun er nemlig ufrivilligt delagtiggjort i et størresvindelnummer, hvor en yderst udspekuleret og grundig svindler har lokket bloggeren til at reklamere for en fupwebshop.

På fupwebshoppen kunne man købe den selvoppustelige cykelhjelm, Hövding, til yderst foredelagtige priser. Problemet er bare, at cykelhjelmen aldrig når frem, mens pengene stadig bliver trukket fra din konto.

e-mærket blev i starten af ugen gjort opmærksom på problemet, og startede derfor en større efterforsning for at kortlægge præcist, hvad der er sket.

Fuppet for over halv million

Efter lidt efterforskning, blev e-mærket bekendt med, at der er blevet solgt i omegnen af 600 hjelme til siden d. 5. oktober. på fupwebshoppen, og det formodes, at der er blevet svindlet for over en halv million kroner. Selv er direktøren for firmaet bag den selvoppustelige cykelhjelm ikke overrasket.

- Vi reagerede på det i det øjeblik, problemet blev os bekendt, men det er trist, at kunder allerede har lidt tab, udtaler Hövdings administrerende direktør, Fredrik Carling i en pressemeddelelse.

Hjemmesiden, hvorfra fuppen foregik er lige nu lukket, men skal du have en Hövdinghjelm, skal du ikke købe den på Hövdinghjelm.dk, men kun fra en autoriseret forhandler.

Dem kan du finde en oversigt over på Hövdings hjemmeside.

Læs mere om sagen på dr.dk

Link til artikel: 

Populær cykelhjelm misbrugt i formodet svindelnummer