e-mærket lancerer SIKKER SHOPPING

I et forsøg på at få sat en stopper for de mange tusinde falske webshops har e-mærket i snart et år arbejdet på at udvikle et værktøj til danskerne, der skal være med til at stoppe dig i at komme ind på en falsk webshop og handle.

Navnet på værktøjet er SIKKER SHOPPING og er et program, du henter på Chrome webshop til din Chrome browser. Din browser vil i dine søgeresultater på Google herefter vise dig et advarselsikon ud for de webshops, som e-mærket mistænker for at være falske. Og skulle du alligevel klikke dig derind, får du en rød skærm med en stor advarsel på.

Screenshot Advarsel

SIKKER SHOPPING er blevet til med midler og hjælp fra TrygFonden, og Christoffer Elbrønd, der er projektchef i TrygFonden, er glad for, at der nu kommer et digitalt værktøj, som kan hjælpe danskerne. Svindlerne ved nemlig godt, at de kan manipulere og udnytte den menneskelige hjerne til at begå fejl og hoppe i fælden, når vi ser et godt tilbud.

- Nethandlen vil kun vokse over de kommende år, og derfor er der behov for at supplere vores sunde fornuft med et værktøj, som ikke lader sig påvirke af et godt tilbud, siger Christoffer Elbrønd.

- Jeg tror, vi alle kan genkende følelsen af, at der særligt inden for it-sikkerhed er mange gode råd at huske og holde styr på. Derfor støtter vi udviklingen af værktøjer, der kan gøre det lettere for den enkelte dansker at agere sikkert online

Sådan fungerer SIKKER SHOPPING:

  • Med SIKKER SHOPPING vil du i dine søgeresultater få vist, hvilke webshops der mistænkes for at være falske webshops (rødt advarselsikon) og hvilke der er e-mærkede (et e-mærke). 
  • Klikker du dig alligevel videre til en shop, der mistænkes for at være fup, bliver du mødt af en tydelig advarselsmeddelelse med opfordring til at forlade siden. Advarselsmeddelelsen forhindrer dig dog teknisk ikke i at kunne klikke dig videre ind på en falsk webshop.
  • SIKKER SHOPPING fås i første omgang kun til Google Chrome browsere og fungerer kun på PC/MAC. Målet er senere at udvikle SIKKER SHOPPING til mobile platforme.
  • SIKKER SHOPPING er skabt af e-mærket med støtte fra TrygFonden. Formålet er at gøre borgerne mere trygge, når de handler på nettet og ultimativt begrænse den e-handelsrelaterede it-kriminalitet.
  • SIKKER SHOPPING er en såkaldt browser-udvidelse (på engelsk browser extension) til Google Chrome browsere.

Læs mere om SIKKER SHOPPING på www.emaerket.dk/sikkershopping