Camilla blev snydt på nettet, da hun ville overraske sin mand

Camilla og hendes mand er glade for lækre sneakers. Da Camilla ville forkæle sig selv og sin mand med nye sneakers fra et kendt danske mærke, blev hun snydt på en fup-webshop. Hun fik godt nok 2 par nye sko tilsendt, men det var slet ikke dem, hun havde bestilt.


Camilla og hendes mand havde igennem længere tid kigget på sneakers online, da de synes, at de begge trængte til nye. De er glade for et specifikt dansk sneakersbrand, og det var dette brand, de havde været på udkig efter. En dag havde Camillas mand brugt lidt tid på at surfe online efter disse sko, og i en søgning på Google fandt han en webshop, der havde en lang række forskellige kendte skomærker - blandt andet dette mærke.

"Webshoppen havde et stort udvalg af blandt andet sko i dette mærke og der varovenikøbet tilbud på alle sko i hele shoppen. Han viste Camilla webshoppenog demange flotte sneakers til nedsat pris. Men de købte ingen sko på webshoppen. Ihvertfaldikke den dag."


"Kort tid efter bestemte Camilla sig for at overraske sin mand med en gave, og hunbesøgte igen den webshop, som hendes mand havde vist hende. Der var stadig tilbud, såhun bestilte både de sko, som hendes mand gerne ville have og et par til sig selv."

Fik leveret kopivarer

Både Camilla og hendes mand var hjemme den dag skoene blev leveret og de var mildest talt overraskede, da postbudet kom med en stor postpose fra Kina med noget, der føltes som sko indeni. For Camillas mand undrede sig over, hvorfor Camillahavde bestilt noget fra Kina - det plejede de ikke at gøre. Camilla var i starten overbevist om, at det måtte være til en fejllevering, men da hun godt kunne se, at det var hendesnavn og adresse, der stod på posen, var der nok ingen tvivl: Leveringen var til hende.


Camillas undren blev ikke mindre, da hun åbnede posen. For indeni var to dårlige kopier af Nike sko, som ovenikøbet lugtede fælt af kemikalier. Langsomt gik det op for Camilla,hvad det var sket. Hun var simpelthen blevet snydt på den webshop, hvor hun fornylig havde bestilt sneakers til sin mand og sig selv.

Havde ikke tjekket sikkerheden på hjemmesiden

Camilla måtte jo så forklare sin mand, hvad det var, hun havde bestilt.Hun forklarede, at hun ville overraske ham og derfor havde bestilt de sko, de sammen havde kigget på, på den webshop han havde fundet, på Google men at det jo nokdesværre ikke var en reel webshop, og det det var i posen var kopivarer, og slet ikke de to par sneakers, som Camilla havde bestilt til dem.


Camillas mand var jo naturligvis forbløffet og spurgte hende "om hun da ikke havde tjekket sikkerheden på hjemmesiden, inden hun gennemførte købet"? Men det havdeCamilla ikke, for hun havde troet, at han havde undersøgt den, da han kiggede på sko på den! Men det havde han jo ikke, og derfor stod de nu med 2 sko, som på ingen mådematchede hverken den pris eller forventning, Camilla havde, da hun bestilte dem.


Men Camilla havde faktisk undersøgt et par ting på hjemmesiden, inden hun bestilte sin ordre, og det ene var, at der ihvertfald var en kontaktformular og en emailadresse, hunkunne skrive til, såfremt der skulle være problemer med ordren.Derfor skynder hun at kontakte webshoppen via den oplyste emailadresse. Men der komme aldrig svar på Camillas henvendelser, og hun får blot endnu engang bekræftet, atdette er en falsk webshop, og hun er blevet godt og grundigt snydt.

Ville SIKKER SHOPPING have stoppet Camilla?

Camilla mener, at hun aldrig havde været blevet snydt på denne fup-shop, hvis SIKKER SHOPPING havde været til rådighed på det tidspunkt, hvor hun handlede der.Fordi SIKKER SHOPPING så tydeligt viser, at dette er en webshop man skal undgå, vil hverken hun eller hendes mand have klikket sig indpå den og dermed ville Camilla have undgået den kedelige oplevelse og kunne have brug pengene på rigtige sko i en reel webshop.


Derfor vil Camilla også have SIKKER SHOPPING installeret på alle familiens computere, så de sikrer, at det samme ikke sker igen.

Sikker shopping logo

FÅ SIKKER SHOPPING

Du kan hjælpe både dig selv og andre ved at tilføje SIKKER SHOPPING på din computer.

SIKKER SHOPPING udvidelse (Hent)

Google Chrome Browser (Download)

Læs betingelserne for Sikker Shopping

DEL SIKKER SHOPPING

Hjælp venner, familie og kollegaer til at handle mere sikkert, ved at sende et tip om SIKKER SHOPPING.

FAQ

Læs de ofte mest stillede spørgsmål til SIKKER SHOPPING her

Beskyt dig selv med SIKKER SHOPPING og deltag i kampen for mere tryg og sikker nethandel.

Med SIKKER SHOPPING vil du, i dine søgeresultater, få vist, hvilke webshops du bør holde dig fra og hvilke der er e-mærkede.

Sådan hjælper du os med at bekæmpe falske webshops

SIKKER SHOPPING er et kriminalpræventivt værktøj skabt af e-mærket med støtte fra TrygFonden. Derfor er vi interesseret i at følge med i, hvilken effekt SIKKER SHOPPING har på at modvirke forbrugere i at blive snydt af fupbutikker på nettet. Til det formål benytter SIKKER SHOPPING Google Analytics til at føre statistik, så vi kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre.

Når SIKKER SHOPPING udvidelsen benyttes indsamles følgende oplysninger:

Når du benytter SIKKER SHOPPING indsamles der:

Hvis du ikke ønsker at bidrage til vores statistik i Google Analytics, kan du til enhver tid ændre dette. Det gør du ved at højreklikke på SIKKER SHOPPING i værktøjslinjen og vælg ‘Valgmuligheder’.

Sådan administrerer du SIKKER SHOPPING

Du kan til enhver tid administrere din SIKKER SHOPPING udvidelse. Du gør det på følgende måde:

  1. Åbn Chrome på din computer
  2. Højreklik på SIKKER SHOPPING udvidelsen i værktøjslinjen
  3. Hold markøren over ‘Administrer udvidelsen’. Derefter kan du blandt andet vælge om du ønsker at se både ikoner for fupbutikker og e-mærkede shops, eller kun en af delene, samt administrere hvis du ikke længere ønsker at bidrage med statistik, der kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre. Browser du inkognito er det også her du administrerer udvidelsen, så den stadig beskytter dig.

Fanger SIKKER SHOPPING alt?

Nej, det gør SIKKER SHOPPING desværre ikke. Hvor end vi hos e-mærket gerne ville det, kan vi aldrig garantere, at SIKKER SHOPPING beskytter dig mod alle falske webshops på internettet. Det er en umulig opgave. Så selvom du har installeret SIKKER SHOPPING, skal du stadig være opmærksom, når du handler på nettet.

e-mærket - som står bag udviklingen af SIKKER SHOPPING - kan ikke holdes ansvarlig, hvis du havner på en fupside og handler på den selvom, du har installeret SIKKER SHOPPING.

Hvornår er en webshop falsk/fup?

Der lægger en lang række kriterier til grund for, hvad SIKKER SHOPPING kategoriserer som en falsk webshop, og det er en kombination af disse kriterier, som gør udslaget. Det kunne være mangelfulde eller forfalskede handelsbetingelser, firmaoplysninger og domæneinfo samt at der er tale om markedsføring og salg af ulovlige kopivarer.

Spørgsmål til SIKKER SHOPPING

Har du spørgsmål til din SIKKER SHOPPING udvidelse, er du velkommen til at kontakte os på: info@emaerket.dk