infografik

Danskerne elsker nethandel

Faktisk ligger vi på 3. pladsen over lande, der handler mest online

Langt de fleste handler går godt, men desværre dukker der flere og flere fup-webshops op, som kun har til hensigt at franarre danske onlinehandlende deres penge og kortoplysninger.

Det betyder, at der hvert år er en del danskerne, der kommer til at handle i én af disse webshops, og som dermed oplever at blive snydt på nettet. Desværre er antallet af disse fup-butikker stigende, og de danske myndigheder har svært at følge med og har ofte ikke bemyndigelse til at lukke dem ned, men må sende dem videre til de lande, hvor domænerne er oprettet, og ofte består disse fup-webshop derfor og kan blive ved med at snyde og bedrage.

Hos e-mærket er vi, i samarbejde med TrygFonden, gået aktivt ind i kampen mod fupshop på nettet og ønsker, gennem avanceret teknologi, at beskytte både de danske forbrugere og de danske, lovlydige webshops. Det gør vi på flere måder, og nu har vi udviklet et online værktøj, du nemt kan installere og bruge for at beskytte dig selv og dine nærmeste fra at gå i fælden. Samtidig får du vist hvilke webshops, der er e-mærket, så du på den måde altid kan vælge sikkert, når du skal handle på nettet.

På baggrund af vores tidligere indsats i samarbejde med DK Hostmaster, har vi ryddet gevaldigt op i de falske webshops, der lå på dk-domæner. Hvilket betyder, at dem vi ser nu, næsten udelukkende er på udenlandske domæner. Arbejdet med at få lukket fupbutikker på udenlandske domæner er en langt mere besværlig og længerevarende indsats. Dette gør SIKKER SHOPPING endnu mere relevant, da forbrugerne nu selv kan se de pågældende fupshops i søgeresultaterne og styre udenom.

Læs mere om SIKKER SHOPPING

Download infografik

Infografikken kan frit benyttes i forbindelse med omtale af SIKKER SHOPPING.

Anfør venligst e-mærket som kilde.

Infografik (.pdf) Infografik som billedmateriale (.jpg) Infografik som billedmateriale (.eps)

FÅ SIKKER SHOPPING

Du kan hjælpe både dig selv og andre ved at tilføje SIKKER SHOPPING på din computer.

SIKKER SHOPPING udvidelse (Hent)

Google Chrome Browser (Download)

Læs betingelserne for Sikker Shopping

DEL SIKKER SHOPPING

Hjælp venner, familie og kollegaer til at handle mere sikkert, ved at sende et tip om SIKKER SHOPPING.

FAQ

Læs de ofte mest stillede spørgsmål til SIKKER SHOPPING her

Beskyt dig selv med SIKKER SHOPPING og deltag i kampen for mere tryg og sikker nethandel.

Med SIKKER SHOPPING vil du, i dine søgeresultater, få vist, hvilke webshops du bør holde dig fra og hvilke der er e-mærkede.

Sådan hjælper du os med at bekæmpe falske webshops

SIKKER SHOPPING er et kriminalpræventivt værktøj skabt af e-mærket med støtte fra TrygFonden. Derfor er vi interesseret i at følge med i, hvilken effekt SIKKER SHOPPING har på at modvirke forbrugere i at blive snydt af fupbutikker på nettet. Til det formål benytter SIKKER SHOPPING Google Analytics til at føre statistik, så vi kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre.

Når SIKKER SHOPPING udvidelsen benyttes indsamles følgende oplysninger:

Når du benytter SIKKER SHOPPING indsamles der:

Hvis du ikke ønsker at bidrage til vores statistik i Google Analytics, kan du til enhver tid ændre dette. Det gør du ved at højreklikke på SIKKER SHOPPING i værktøjslinjen og vælg ‘Valgmuligheder’.

Sådan administrerer du SIKKER SHOPPING

Du kan til enhver tid administrere din SIKKER SHOPPING udvidelse. Du gør det på følgende måde:

  1. Åbn Chrome på din computer
  2. Højreklik på SIKKER SHOPPING udvidelsen i værktøjslinjen
  3. Hold markøren over ‘Administrer udvidelsen’. Derefter kan du blandt andet vælge om du ønsker at se både ikoner for fupbutikker og e-mærkede shops, eller kun en af delene, samt administrere hvis du ikke længere ønsker at bidrage med statistik, der kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre. Browser du inkognito er det også her du administrerer udvidelsen, så den stadig beskytter dig.

Fanger SIKKER SHOPPING alt?

Nej, det gør SIKKER SHOPPING desværre ikke. Hvor end vi hos e-mærket gerne ville det, kan vi aldrig garantere, at SIKKER SHOPPING beskytter dig mod alle falske webshops på internettet. Det er en umulig opgave. Så selvom du har installeret SIKKER SHOPPING, skal du stadig være opmærksom, når du handler på nettet.

e-mærket - som står bag udviklingen af SIKKER SHOPPING - kan ikke holdes ansvarlig, hvis du havner på en fupside og handler på den selvom, du har installeret SIKKER SHOPPING.

Hvornår er en webshop falsk/fup?

Der lægger en lang række kriterier til grund for, hvad SIKKER SHOPPING kategoriserer som en falsk webshop, og det er en kombination af disse kriterier, som gør udslaget. Det kunne være mangelfulde eller forfalskede handelsbetingelser, firmaoplysninger og domæneinfo samt at der er tale om markedsføring og salg af ulovlige kopivarer.

Spørgsmål til SIKKER SHOPPING

Har du spørgsmål til din SIKKER SHOPPING udvidelse, er du velkommen til at kontakte os på: info@emaerket.dk