SIKKER SHOPPING vil gøre en stor forskel i kampen mod online fup

Michael Kokholm, der er ejer af webshoppen Hoopz.dk og er medlem af e-mærket, byder SIKKER SHOPPING og det nye redskab i kampen mod kopivarer og fupbutikker velkommen med rosende ord.


Foran butikken på Falkoner Allé er myldretiden på sit højeste, mens Michael Kokholm gør den fysiske del af sin webshop Hoopz.dk klar til at åbne. De sidste basket sko bliver rettet, så de står snorlige. Også prismærkerne på de mange forskellige bluser bliver gemt væk, så de ikke bryder knagerækkens symmetri.

"Vores produkter er nok de produkter, der bliver kopieret allermest som kopivare", fortæller Michael Kokholm. Problematikken med kopivarer og falske webshops løber Michael ind i nærmest dagligt idet, han oplever, at rigtig mange kunder kommer forbi hans butik for at få hjælp til at finde ud af, om den vare, de har købt, er ægte eller ej.


"Der må vi sige til dem 9 ud af 10 gange, at det er den ikke, og at det er en fupbutik, de har fat i ", siger han. "Derfor er det også vigtigt for en butik som vores, at arbejde sammen med e-mærket, så vi udadtil kan vise, at de produkter, vi har her hos os, i hvert fald er gode nok".

Handlen med kopivarer er et kæmpe problem

De mange kopivarer og fupbutikker, der hver eneste dag bliver solgt og købt på, koster vores samfund milliarder af kroner i tabt omsætning (Kilde: EU IPO). Det er omsætning, der kunne været gået til danske virksomheder, som fx Michael Kokholm og hans butik.

"Det er jo et kæmpe problem for os erhvervsdrivende. Dels fordi vi mister omsætning, men vi mister også troværdighed til, at de her produkter, der konstant bliver kopieret, rent faktisk kan købes på nettet i de ægte udgaver. For jo flere, der falder i den her fælde, desto mindre bliver troen på, at man rent faktisk kan købe de reelle produkter på nettet", forklarer Michael.


Derfor er han også rigtig glad for, at der nu kommer et redskab i form af e-mærkets SIKKER SHOPPING browser udvidelse, der kan pege kunderne i retning af de ærlige webshops og væk fra de falske. og alle kopiprodukterne. "Jeg tror, at lige præcis sådan et værktøj, som e-mærket kommer med nu, vil være en kæmpeforskel i kampen mod de her fupbutikker. For kan man allerede i sin søgning finde ud af, hvad der er skidt, og hvad der er kanel, så er man kommet rigtig langt", mener Michael.

Sikker shopping logo

FÅ SIKKER SHOPPING

Du kan hjælpe både dig selv og andre ved at tilføje SIKKER SHOPPING på din computer.

SIKKER SHOPPING udvidelse (Hent)

Google Chrome Browser (Download)

Læs betingelserne for Sikker Shopping

DEL SIKKER SHOPPING

Hjælp venner, familie og kollegaer til at handle mere sikkert, ved at sende et tip om SIKKER SHOPPING.

FAQ

Læs de ofte mest stillede spørgsmål til SIKKER SHOPPING her

Beskyt dig selv med SIKKER SHOPPING og deltag i kampen for mere tryg og sikker nethandel.

Med SIKKER SHOPPING vil du, i dine søgeresultater, få vist, hvilke webshops du bør holde dig fra og hvilke der er e-mærkede.

Sådan hjælper du os med at bekæmpe falske webshops

SIKKER SHOPPING er et kriminalpræventivt værktøj skabt af e-mærket med støtte fra TrygFonden. Derfor er vi interesseret i at følge med i, hvilken effekt SIKKER SHOPPING har på at modvirke forbrugere i at blive snydt af fupbutikker på nettet. Til det formål benytter SIKKER SHOPPING Google Analytics til at føre statistik, så vi kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre.

Når SIKKER SHOPPING udvidelsen benyttes indsamles følgende oplysninger:

Når du benytter SIKKER SHOPPING indsamles der:

Hvis du ikke ønsker at bidrage til vores statistik i Google Analytics, kan du til enhver tid ændre dette. Det gør du ved at højreklikke på SIKKER SHOPPING i værktøjslinjen og vælg ‘Valgmuligheder’.

Sådan administrerer du SIKKER SHOPPING

Du kan til enhver tid administrere din SIKKER SHOPPING udvidelse. Du gør det på følgende måde:

  1. Åbn Chrome på din computer
  2. Højreklik på SIKKER SHOPPING udvidelsen i værktøjslinjen
  3. Hold markøren over ‘Administrer udvidelsen’. Derefter kan du blandt andet vælge om du ønsker at se både ikoner for fupbutikker og e-mærkede shops, eller kun en af delene, samt administrere hvis du ikke længere ønsker at bidrage med statistik, der kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre. Browser du inkognito er det også her du administrerer udvidelsen, så den stadig beskytter dig.

Fanger SIKKER SHOPPING alt?

Nej, det gør SIKKER SHOPPING desværre ikke. Hvor end vi hos e-mærket gerne ville det, kan vi aldrig garantere, at SIKKER SHOPPING beskytter dig mod alle falske webshops på internettet. Det er en umulig opgave. Så selvom du har installeret SIKKER SHOPPING, skal du stadig være opmærksom, når du handler på nettet.

e-mærket - som står bag udviklingen af SIKKER SHOPPING - kan ikke holdes ansvarlig, hvis du havner på en fupside og handler på den selvom, du har installeret SIKKER SHOPPING.

Hvornår er en webshop falsk/fup?

Der lægger en lang række kriterier til grund for, hvad SIKKER SHOPPING kategoriserer som en falsk webshop, og det er en kombination af disse kriterier, som gør udslaget. Det kunne være mangelfulde eller forfalskede handelsbetingelser, firmaoplysninger og domæneinfo samt at der er tale om markedsføring og salg af ulovlige kopivarer.

Spørgsmål til SIKKER SHOPPING

Har du spørgsmål til din SIKKER SHOPPING udvidelse, er du velkommen til at kontakte os på: info@emaerket.dk