sikker shopping logo

SIKKER SHOPPING vil gøre en kæmpe forskel i kampen mod online fup

Michael Kokholm, der er ejer af webshoppen Hoopz.dk og er medlem af e-mærket, byder SIKKER SHOPPING og det nye redskab i kampen mod kopivarer og fupbutikker velkommen med rosende ord.


Foran butikken på Falkoner Allé er myldretiden på sit højeste, mens Michael Kokholm gør den fysiske del af sin webshop Hoopz.dk klar til at åbne. De sidste basket sko bliver rettet, så de står snorlige. Også prismærkerne på de mange forskellige bluser bliver gemt væk, så de ikke bryder knagerækkens symmetri.

"Vores produkter er nok de produkter, der bliver kopieret allermest som kopivare", fortæller Michael Kokholm. Problematikken med kopivarer og falske webshops løber Michael ind i nærmest dagligt idet, han oplever, at rigtig mange kunder kommer forbi hans butik for at få hjælp til at finde ud af, om den vare, de har købt, er ægte eller ej.


"Der må vi sige til dem 9 ud af 10 gange, at det er den ikke, og at det er en fupbutik, de har fat i ", siger han. "Derfor er det også vigtigt for en butik som vores, at arbejde sammen med e-mærket, så vi udadtil kan vise, at de produkter, vi har her hos os, i hvert fald er gode nok".

Handlen med kopivarer er et kæmpe problem

De mange kopivarer og fupbutikker, der hver eneste dag bliver solgt og købt på, koster vores samfund milliarder af kroner i tabt omsætning (Kilde: EU IPO). Det er omsætning, der kunne været gået til danske virksomheder, som fx Michael Kokholm og hans butik.

"Det er jo et kæmpe problem for os erhvervsdrivende. Dels fordi vi mister omsætning, men vi mister også troværdighed til, at de her produkter, der konstant bliver kopieret, rent faktisk kan købes på nettet i de ægte udgaver. For jo flere, der falder i den her fælde, desto mindre bliver troen på, at man rent faktisk kan købe de reelle produkter på nettet", forklarer Michael.


Derfor er han også rigtig glad for, at der nu kommer et redskab i form af e-mærkets SIKKER SHOPPING browser udvidelse, der kan pege kunderne i retning af de ærlige webshops og væk fra de falske. og alle kopiprodukterne. "Jeg tror, at lige præcis sådan et værktøj, som e-mærket kommer med nu, vil være en kæmpeforskel i kampen mod de her fupbutikker. For kan man allerede i sin søgning finde ud af, hvad der er skidt, og hvad der er kanel, så er man kommet rigtig langt", mener Michael.

Sikker shopping logo