SIKKER SHOPPING

Undgå falske webshops

SIKKER SHOPPING er e-mærkets nye browserudvidelse

e-mærket har med støtte fra TrygFonden udviklet et nyt redskab, så du kan handle sikkert online. SIKKER SHOPPING er en browserudvidelse, som du med få klik kan tilføje i din Google Chrome browser og bruge, når du shopper via din PC eller Mac.

Har du ikke Google Chrome, så download her

Hent SIKKER SHOPPING Se video

Sådan fungerer det

SIKKER SHOPPING fungerer helt enkelt ved, at du tydeligt får vist hvilke webshops, e-mærket har mistænkt for at være fup-butikker drevet af it-kriminelle. Disse webshops markeres nemlig med et rødt advarselsikon i alle dine søgeresultater.

Klikker du dig alligevel ind på en fupbutik, får du vist en tydelig advarselsmeddelelse med opfordring til at forlade siden.

Samtidig viser vi dig et lille blåt e-mærke ud fra alle de webshops, som er e-mærket. På den måde kan du nemt finde de online butikker, som vi har certificeret.

Historier fra danskere som er blevet fuppet

Hver syvende dansker er blevet ramt af en fupbutik i 2019.

Christian Aachmann – CMO - Shaping New Tomorrow

Christian Aachmann er selv blevet snydt på nettet og er ikke i tvivl om, at SIKKER SHOPPING er ”sindssygt god” for forbrugerne.

Læs hele historien her

Camilla Thiel - sygeplejerske

Camilla og hendes mand havde gennem længere tid kigget på sneakers online, da de synes, at de begge trængte til nye.

Læs hele historien her

Michael Kokholm indehaver af Hoopz.dk ApS

Michael Kokholm, der er ejer af webshoppen Hoopz.dk og er medlem af e-mærket, byder SIKKER SHOPPING og det nye redskab i kampen mod kopivarer og fupbutikker velkommen med rosende ord.

Læs hele historien her

Shop trygt på nettet i fremtiden

Historien bag e-mærkets nyeste tiltag

Årsagen til, at vi i samarbejde med TrygFonden har valgt at gå ind i kampen mod falske webshops, er, at vi ønsker at beskytte forbrugerne og give dem et konkret redskab til at undgå fup-webshops. Samtidig vil vi i høj grad også gerne beskytte alle de ærlige webshops, hvis forretning bliver skadet af den utryghed, fup-webshops skaber blandt onlinehandlende.

Ydermere mister erhvervsdrivende hvert år milliarder af kroner i tabt omsætning på baggrund af handler med disse fup-butikker, hvilket påvirker hele vores samfund negativt.

(Kilde: EU IPO)

Det faktum, at langt de fleste falske webshops ligger på andre domæner end danske, gør, at politiets arbejde med at få dem lukket ned bliver besværliggjort.

e-mærket ønsker at beskytte forbrugerne og give dem et konkret redskab til at undgå fup-webshops. Samtidig vil vi i høj grad også gerne beskytte alle de ærlige webshops, hvis forretning bliver skadet af den utryghed, fup-webshops skaber blandt de onlinehandlende.

Derfor har vi med støtte fra TrygFonden udviklet SIKKER SHOPPING, som aktivt hjælper, når du handler på din computer. Det danske politi har nemlig ikke bemyndigelse til at lukke disse webshops, men må sende dem videre til instanser uden for landets grænser. Det betyder i mange tilfælde, at processen bliver ekstremt langsommelig, og i mellemtiden har svindlerne frit lejde til at narre forbrugere gang på gang.

Dette vil vi forsøge at stoppe med SIKKER SHOPPING ved at få så mange som muligt til at bruge den.

Med venlig hilsen

TrygFonden logo

Betingelser for SIKKER SHOPPING

Betingelser for SIKKER SHOPPING
©2020 emaerket.dk