Undgå falske
webshops

SIKKER SHOPPING er e-mærkets nye browserudvidelse

e-mærket har med støtte fra TrygFonden udviklet et nyt redskab, så du kan handle sikkert online. SIKKER SHOPPING er en browserudvidelse, som du med få klik kan tilføje i din Google Chrome browser og bruge, når du shopper via din PC eller Mac.

Har du ikke Google Chrome, så download her

Hent SIKKER SHOPPING

Sådan fungerer det

SIKKER SHOPPING fungerer helt enkelt ved, at du tydeligt får vist hvilke webshops, e-mærket har mistænkt for at være fup-butikker drevet af it-kriminelle. Disse webshops markeres nemlig med et rødt advarselsikon i alle dine søgeresultater.

Klikker du dig alligevel ind på en fupbutik, får du vist en tydelig advarselsmeddelelse med opfordring til at forlade siden.

Samtidig viser vi dig et lille blåt e-mærke ud fra alle de webshops, som er e-mærket. På den måde kan du nemt finde de online butikker, som vi har certificeret.

Del denne video om SIKKER SHOPPING

Hjælp til installation

Sådan tilføjer du SIKKER SHOPPING til din PC eller Mac

  • 1. Åben din Google Chrome Browser
  • 2. Gå ind på Chrome Webstore
  • 3. Søg efter SIKKER SHOPPING
  • 4. Klik på knappen Føj til Chrome
  • 5. Klik på knappen Tilføj udvidelse

Historier fra danskere som er blevet fuppet

Hver syvende dansker er blevet ramt af en fupbutik i 2019.

play-button

Camilla Thiel - sygeplejerske

Camilla og hendes mand havde gennem længere tid kigget på sneakers online, da de synes, at de begge trængte til nye.

Læs hele historien her
play-button

Michael Kokholm indehaver af Hoopz.dk ApS

Michael Kokholm, der er ejer af webshoppen Hoopz.dk og er medlem af e-mærket, byder SIKKER SHOPPING og det nye redskab i kampen mod kopivarer og fupbutikker velkommen med rosende ord.

Læs hele historien her
play-button

Rikke Vahle indehaver af Du Milde ApS

Rikke og hendes søster driver designvirksomheden Du Milde, hvor de designer og producerer damekonfektion. Rikke har gennem de sidste par år anmeldt mere end 60 falske webshops på e-mærkets website.

Læs hele historien her

Shop trygt på nettet i fremtiden

Historien bag e-mærkets nyeste tiltag

Årsagen til, at vi i samarbejde med TrygFonden har valgt at gå ind i kampen mod falske webshops, er, at vi ønsker at beskytte forbrugerne og give dem et konkret redskab til at undgå fup-webshops. Samtidig vil vi i høj grad også gerne beskytte alle de ærlige webshops, hvis forretning bliver skadet af den utryghed, fup-webshops skaber blandt onlinehandlende.

Ydermere mister erhvervsdrivende hvert år milliarder af kroner i tabt omsætning på baggrund af handler med disse fup-butikker, hvilket påvirker hele vores samfund negativt.
(Kilde: EU IPO)

Det faktum, at langt de fleste falske webshops ligger på andre domæner end danske, gør, at politiets arbejde med at få dem lukket ned bliver besværliggjort.

e-mærket ønsker at beskytte forbrugerne og give dem et konkret redskab til at undgå fup-webshops. Samtidig vil vi i høj grad også gerne beskytte alle de ærlige webshops, hvis forretning bliver skadet af den utryghed, fup-webshops skaber blandt de onlinehandlende.

Derfor har vi med støtte fra TrygFonden udviklet SIKKER SHOPPING, som aktivt hjælper, når du handler på din computer. Det danske politi har nemlig ikke bemyndigelse til at lukke disse webshops, men må sende dem videre til instanser uden for landets grænser. Det betyder i mange tilfælde, at processen bliver ekstremt langsommelig, og i mellemtiden har svindlerne frit lejde til at narre forbrugere gang på gang.

Dette vil vi forsøge at stoppe med SIKKER SHOPPING ved at få så mange som muligt til at bruge den.

Med venlig hilsen

FÅ SIKKER SHOPPING

Du kan hjælpe både dig selv og andre ved at tilføje SIKKER SHOPPING på din computer.

SIKKER SHOPPING udvidelse (Hent)

Google Chrome Browser (Download)

Læs betingelserne for Sikker Shopping

DEL SIKKER SHOPPING

Hjælp venner, familie og kollegaer til at handle mere sikkert, ved at sende et tip om SIKKER SHOPPING.

FAQ

Læs de ofte mest stillede spørgsmål til SIKKER SHOPPING her

Beskyt dig selv med SIKKER SHOPPING og deltag i kampen for mere tryg og sikker nethandel.

Med SIKKER SHOPPING vil du, i dine søgeresultater, få vist, hvilke webshops du bør holde dig fra og hvilke der er e-mærkede.

Sådan hjælper du os med at bekæmpe falske webshops

SIKKER SHOPPING er et kriminalpræventivt værktøj skabt af e-mærket med støtte fra TrygFonden. Derfor er vi interesseret i at følge med i, hvilken effekt SIKKER SHOPPING har på at modvirke forbrugere i at blive snydt af fupbutikker på nettet. Til det formål benytter SIKKER SHOPPING Google Analytics til at føre statistik, så vi kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre.

Når SIKKER SHOPPING udvidelsen benyttes indsamles følgende oplysninger:

Når du benytter SIKKER SHOPPING indsamles der:

Hvis du ikke ønsker at bidrage til vores statistik i Google Analytics, kan du til enhver tid ændre dette. Det gør du ved at højreklikke på SIKKER SHOPPING i værktøjslinjen og vælg ‘Valgmuligheder’.

Sådan administrerer du SIKKER SHOPPING

Du kan til enhver tid administrere din SIKKER SHOPPING udvidelse. Du gør det på følgende måde:

  1. Åbn Chrome på din computer
  2. Højreklik på SIKKER SHOPPING udvidelsen i værktøjslinjen
  3. Hold markøren over ‘Administrer udvidelsen’. Derefter kan du blandt andet vælge om du ønsker at se både ikoner for fupbutikker og e-mærkede shops, eller kun en af delene, samt administrere hvis du ikke længere ønsker at bidrage med statistik, der kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre. Browser du inkognito er det også her du administrerer udvidelsen, så den stadig beskytter dig.

Fanger SIKKER SHOPPING alt?

Nej, det gør SIKKER SHOPPING desværre ikke. Hvor end vi hos e-mærket gerne ville det, kan vi aldrig garantere, at SIKKER SHOPPING beskytter dig mod alle falske webshops på internettet. Det er en umulig opgave. Så selvom du har installeret SIKKER SHOPPING, skal du stadig være opmærksom, når du handler på nettet.

e-mærket - som står bag udviklingen af SIKKER SHOPPING - kan ikke holdes ansvarlig, hvis du havner på en fupside og handler på den selvom, du har installeret SIKKER SHOPPING.

Hvornår er en webshop falsk/fup?

Der lægger en lang række kriterier til grund for, hvad SIKKER SHOPPING kategoriserer som en falsk webshop, og det er en kombination af disse kriterier, som gør udslaget. Det kunne være mangelfulde eller forfalskede handelsbetingelser, firmaoplysninger og domæneinfo samt at der er tale om markedsføring og salg af ulovlige kopivarer.

Spørgsmål til SIKKER SHOPPING

Har du spørgsmål til din SIKKER SHOPPING udvidelse, er du velkommen til at kontakte os på: info@emaerket.dk