Falske webshops udgiver sig for at sælge dansk tøjmærke

Rikke og hendes søster driver designvirksomheden Du Milde, hvor de designer og producerer damekonfektion. Tøjet bliver solgt i ca. 50 butikker i Danmark og knap 200 butikker i resten af verden, fortrinsvis i Europa. Omkring halvdelen af disse butikker er webshops, hvoraf en del har både fysisk butik og webshop.

Rikke har gennem de sidste par år anmeldt mere end 60 falske webshops på e-mærkets website. Alle disse fup-shops udgiver sig for at sælge Du Mildes designs og har stjålet tekster og billeder fra de rigtige webshops, som rent faktisk forhandler Du Mildes produkter. Rikke er godt klar over, at det højst sandsynligt kun er en brøkdel af de falske webshops, som hun har fundet og anmeldt.


Til at starte med blev Rikke og hendes søster opmærksom på problemet, da flere forbrugere henvendte sig til dem, fordi de enten var blevet fuppet i en handel på en af disse falske webshops eller havde været tæt på at falde i, når de gerne vil bestille en Du Milde vare på nettet. Efterfølgende har Rikke holdt øje med, om der var flere end dem, deres slutkunder faldt over – og det var der! Løbende finder Rikke flere af disse falske Du Milde forhandlere, og det ser ikke ud til, at det stopper foreløbig.

Når et mindre dansk tøjmærke som Du Milde bliver offer for dette, så kan Rikke godt regne ud, at der må være et kæmpe marked for fuphandler på nettet. At intetanende forbrugere gang på gang støder på disse fup-butikker, når de søger på hendes produkter, tyder på, at der er yderst organiserede bagmænd bag denne form for online scam, og at der er mange af dem.

Ulovlig kopiering af tekster og billeder

Rikke mener, at den afgørende grund til, at deres mærke bliver ”solgt” på de falske webshops er, at de gerne har et begrænset produktionsantal på alle deres styles. Derfor opstår der, på flere produkter, en større efterspørgsel hos slutbrugeren, som de kriminelle bagmænd kan afkode gennem søgninger på Google, og det er disse styles, de efterfølgende ”sætter til salg” på deres fup-shops.


Udover irritationen over at skulle bruge tid på at eftersøge og anmelde alle disse fup-butikker, så er Rikke ked af, de dårlige oplevelser deres slutbruger får, når de kommer til at handle på disse falske sider og jo aldrig får den vare, de tror, de har bestilt. Samtidig skal hendes rigtige forhandlere ”konkurrere” med falske sider, der kun er ude på at narre penge fra de kunder, der ønsker sig et Du Milde produkt. Det er både skuffende og ubehageligt for alle, det går ud over.


Rikke forstår godt, at kunderne falder i disse fup-fælder. ”De er jo ude efter en model, som måske er udsolgt alle andre steder, og så bliver de selvfølgelig glade, når de endelig finder den – og måske endda til en yderst fordelagtig pris” siger hun.


Hun beskriver dog, at der er flere måder at spotte de falske shops på. Produktbilleder i dårlig opløsning, sider som fx handelsbetingelser, returneringsbeskrivelse og kontaktsider der er skrevet på dårligt dansk. Samtidigt oplever hun, at fup-shopsene stjæler unikke tekster, som kategori- og produktbeskrivelser fra hendes rigtige forhandlere, og årsagen til de dårligt opløste billeder er også, at de er stjålet fra reelle webshops, der sælger Du Mildes produkter

Rikke anbefaler alle at bruge SIKKER SHOPPING

Det at danskerne har handlet på nettet i mange år, mener Rikke, kan have en betydning for, at vi måske ikke er helt opmærksomme nok. Vi føler os simpelthen så trygge nu, at vi måske overser nogle af de tegn, der kan være på at en webshop måske ikke er en rigtig webshop. Derfor hilser hun e-mærkets nye browser udvidelse SIKKER SHOPPING varmt velkommen.

”Brug den, så undgår du de her dumme sider og dumme handler, som ikke bliver til noget” siger hun. Hun er overbevist om, at SIKKER SHOPPING kommer til at gøre Du Mildes slutkunder mere trygge i hverdagen, når de i søgeresultaterne kan se et tydeligt advarselssymbol på de shops, som udgiver sig for at være noget, de ikke er


Rikke fortæller desuden, at hun selv har været udsat for denne type online svindel på et tidspunkt. En professionel udført reklamevideo på Instagram, førte hende til en webshop, der solgte billige nakkepuder til børn, og med få klik havde hun købt og betalt 2 styks til hendes egen børn, der skulle bruge dem på lejrtur. Nakkepuderne dukkede selvfølgelig aldrig op, og da hun gik tilbage for at undersøge webshoppen nærmere, fandt hun flere af de tegn, hun nu selv advarer sine kunder om.

Sikker shopping logo

Denne oplevelse understreger blot nødvendigheden af SIKKER SHOPPING for Rikke, og hun håber derfor, at så mange så muligt vil bruge den.

FÅ SIKKER SHOPPING

Du kan hjælpe både dig selv og andre ved at tilføje SIKKER SHOPPING på din computer.

SIKKER SHOPPING udvidelse (Hent)

Google Chrome Browser (Download)

Læs betingelserne for Sikker Shopping

DEL SIKKER SHOPPING

Hjælp venner, familie og kollegaer til at handle mere sikkert, ved at sende et tip om SIKKER SHOPPING.

FAQ

Læs de ofte mest stillede spørgsmål til SIKKER SHOPPING her

Beskyt dig selv med SIKKER SHOPPING og deltag i kampen for mere tryg og sikker nethandel.

Med SIKKER SHOPPING vil du, i dine søgeresultater, få vist, hvilke webshops du bør holde dig fra og hvilke der er e-mærkede.

Sådan hjælper du os med at bekæmpe falske webshops

SIKKER SHOPPING er et kriminalpræventivt værktøj skabt af e-mærket med støtte fra TrygFonden. Derfor er vi interesseret i at følge med i, hvilken effekt SIKKER SHOPPING har på at modvirke forbrugere i at blive snydt af fupbutikker på nettet. Til det formål benytter SIKKER SHOPPING Google Analytics til at føre statistik, så vi kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre.

Når SIKKER SHOPPING udvidelsen benyttes indsamles følgende oplysninger:

Når du benytter SIKKER SHOPPING indsamles der:

Hvis du ikke ønsker at bidrage til vores statistik i Google Analytics, kan du til enhver tid ændre dette. Det gør du ved at højreklikke på SIKKER SHOPPING i værktøjslinjen og vælg ‘Valgmuligheder’.

Sådan administrerer du SIKKER SHOPPING

Du kan til enhver tid administrere din SIKKER SHOPPING udvidelse. Du gør det på følgende måde:

  1. Åbn Chrome på din computer
  2. Højreklik på SIKKER SHOPPING udvidelsen i værktøjslinjen
  3. Hold markøren over ‘Administrer udvidelsen’. Derefter kan du blandt andet vælge om du ønsker at se både ikoner for fupbutikker og e-mærkede shops, eller kun en af delene, samt administrere hvis du ikke længere ønsker at bidrage med statistik, der kan gøre SIKKER SHOPPING endnu bedre. Browser du inkognito er det også her du administrerer udvidelsen, så den stadig beskytter dig.

Fanger SIKKER SHOPPING alt?

Nej, det gør SIKKER SHOPPING desværre ikke. Hvor end vi hos e-mærket gerne ville det, kan vi aldrig garantere, at SIKKER SHOPPING beskytter dig mod alle falske webshops på internettet. Det er en umulig opgave. Så selvom du har installeret SIKKER SHOPPING, skal du stadig være opmærksom, når du handler på nettet.

e-mærket - som står bag udviklingen af SIKKER SHOPPING - kan ikke holdes ansvarlig, hvis du havner på en fupside og handler på den selvom, du har installeret SIKKER SHOPPING.

Hvornår er en webshop falsk/fup?

Der lægger en lang række kriterier til grund for, hvad SIKKER SHOPPING kategoriserer som en falsk webshop, og det er en kombination af disse kriterier, som gør udslaget. Det kunne være mangelfulde eller forfalskede handelsbetingelser, firmaoplysninger og domæneinfo samt at der er tale om markedsføring og salg af ulovlige kopivarer.

Spørgsmål til SIKKER SHOPPING

Har du spørgsmål til din SIKKER SHOPPING udvidelse, er du velkommen til at kontakte os på: info@emaerket.dk