Køb din OL-billet sikkert på nettet

27. juli 2012

Masser af danskere drømmer sig i disse dage væk til de Olympiske Lege i London. Er du en af dem, kan du stadig nå at købe en billet, men pas på online-pirater, der sælger dig falske billetter. Her følger e-mærkets råd til dig, der søger mod London for at opleve OL helt tæt på.

I dag bliver den olympiske flamme tændt, og 16 dages Olympiske Lege skydes i gang. Atleter fra hele verden strømmer til London i håbet om guldmedaljen, og masser af danskere drømmer om at følge begivenheden fra første række. For nogle bliver det dog ved drømmen, da frygten for at blive snydt på nettet stopper købet, før det overhovedet går i gang.

"Der er et hav af steder, der udbyder falske OL-billetter, og det kan være svært at kende piraterne fra de officielle billetudbydere. Derfor skal du se dig godt for, når du bestiller din billet. Et rigtig godt sted at starte er at tjekke den officielle OL-hjemmeside, hvor der er en liste over kendte pirat-sider samt officielle billetudbydere," fortæller Caroline Appleyard, der er chefjurist hos e-mærket og fortsætter:

"Hvis du køber en billet fra en udenlandsk netbutik, skal du være opmærksom på, at reglerne ikke nødvendigvis er dem, man kender fra Danmark. Danskerne er nogle af de bedst sikrede ved køb på nettet på grund af vores strenge forbrugerlovgivning, men det betyder ikke, at man skal afholde sig fra at handle på en udenlandsk netbutik. Man skal bare altid læse betingelserne, så man ved, hvilken aftale man indgår," slutter Caroline Appleyard.

Det skal du være opmærksom på, når du køber din OL-billet

For at gøre danske sports-sjæle kampklar til OL har e-mærket samlet tre gode råd til, hvad du køber din OL-billet og rejse sikkert på nettet.

Køb din billet fra den officielle billetudbyder

Køb kun OL-billetter fra den officielle billetudbyder - der er mange fupfirmaer, der reklamerer med at have billetter. Husk også at læse betingelserne, før du køber billetten på en udenlandsk netbutik, da der kan være forskel på regler og procedurer fra land til land.

Betal din billet med internationalt kreditkort

Når du betaler din OL-billet med et internationalt kreditkort som for eksempel Mastercard, kan du gøre brug af indsigelsesordningen. Den sikrer dig, at du kan få det fulde beløb tilbage (inkl. fragt og gebyrer), hvis du ikke modtager billetten. Vær desuden opmærksom på, at der ikke er fortrydelsesret på køb af billetter i Danmark.

Book en pakkerejse

Hvis du booker en pakkerejse, er du dækket af rejsegarantifonden. Booker du eksempelvis hotel og fly fra den samme rejseudbyder, er du sikret, hvis flyselskabet skulle gå konkurs. Booker du hotel og fly enkeltvis, er det en god idé at bestille en rejseforsikring eller tjekke, om du er rejseforsikret gennem din kreditkortudbyder eller egen forsikring.

Her kan du tjekke, om netbutikken du vil købe fra er en kendt pirat-sælger

©2020 emaerket.dk