Nye e-mærke krav åbner op for betaling via bankoverførsel

5. september 2010

I fremtiden kan man som dansk forbruger betale via bankoverførsel på e-mærkede hjemmesider, noget der ellers indtil nu kun har været muligt for erhvervsdrivende og udenlandske forbrugere. Grunden er e-handelsfondens nye retningslinjer.

Hvordan fungerer det i dag?

Indtil nu har e-handelsfondens argument for ikke at tillade betaling via bankoverførsel været, at forbrugeren i så fald ikke længere ville være beskyttet af indsigelsesordningen.

"At benytte sig af betalings- eller kreditkort er det sikreste for forbrugeren. Samtidig udspringer mange af de problemer danske forbrugere oplever når de handler på nettet, af at benytte sig af betaling via bankoverførsel, og dette er den direkte årsag til, at vi indtil nu ikke har tilladt det", siger Lars Schmidt Larsen, direktør i e-handelsfonden.

Hvorfor ændrer vi på reglen?

Når e-handelsfonden så alligevel vælger at åbne op for denne betalingsmetode, hænger det sammen med tal fra Danske e-handelsanalyse, der viser at antallet af forbrugere der hvert år benytter sig af bankoverførsler, når de handler på webbutikker uden e-mærket, ligger stort set konstant på lige under 10 %.

Bliver det nu mere usikkert?

Svaret til dette spørgsmål er både ja og nej, for hvordan man end vender og drejer det, er forbrugeren bare dårligere stillet ved bankoverførsler end ved betaling med f.eks. dankort. Netop derfor anbefaler e-handelsfonden fortsat at man benytter sit betalings- eller kreditkort når man handler på nettet, og samtidig er det en del af de nye retningslinjer, at de e-mærkede virksomheder tydeligt skal gøre opmærksom på, at man ved bankoverførsel ikke er dækket af føromtalte indsigelsesordning.

"Når det så alligevel også bliver mere sikkert for forbrugeren, skyldes det, at de forbrugere som foretrækker at benytte sig af bankoverførsler, nu har muligheden for at gøre det i en lang række af butikker, der har sagt ja til at lade en tredjepart kigge sig over skuldrene. Noget som vi forventer, vil minimere antallet af danskere der kommer i klemme når de handler på nettet", slutter Lars Schmidt Larsen.

©2024 emaerket.dk