Nyt nethandelsmærke giver europæisk sikkerhed

7. september 2016

Ecommerce Europe har lanceret et nyt tillidsmærke, der gør det sikkert at handle på europæiske netbutikker. Det gavner både forbrugerne og netbutikkerne.

Fremover skal forbrugerne kigge efter The Ecommerce Europe Trustmark, når de shopper på europæiske webshops. The Ecommerce Europe Trustmark er et nyt tillidsmærke, som den europæiske e-handelsorganisation Ecommerce Europe står bag.

Før en webshop kan pryde hjemmesiden med The Ecommerce Europe Trustmark, skal det være godkendt til et nationalt tryghedsmærke, som eksempelvis det danske e-mærke. På den måde sikrer Ecommerce Europe, at netbutikkerne lever op til de nationale krav. Skulle der opstå problemer mellem dig og webshoppen, er der ekstra hjælp at hente via et særligt servicecenter, hvis butikken har det europæiske tryghedsmærke. For forbrugerne betyder det, at de med ro i sindet kan putte varer i den digitale indkøbskurv, når de støder på mærket.

Nethandlen buldrer af sted både i Danmark og resten af Europa. Derfor er det rigtig vigtigt, at vi gør det nemt og overskueligt for forbrugerne at se, hvilke netbutikker de trygt kan handle i. Det hjælper det nye mærke med,” siger Jesper Arp-Hansen, adm. direktør i e-mærket, som administrerer The Ecommerce Europe Trustmark i Danmark.

Løfter nethandlen herhjemme

E-mærket har længe været et tryghedsmærke for danske netbutikker og kunder. Med det nye europæiske mærke får de danske webshops endnu bedre muligheder for at vise udenlandske kunder, at de lever op til de nationale krav. Forventningen er, at det vil øge kundernes tillid og derved netbutikkernes salg.

Mærket er en rigtig god nyhed ikke kun til forbrugerne, men også til danske netbutikker. Når det bliver mere gennemskueligt og sikkert at handle på europæiske netbutikker, løfter det dansk nethandel, fordi der kommer flere europæiske kunder til,” siger Niels Ralund, der er adm. direktør i FDIH.

Herhjemme er det kun netbutikker med e-mærket, der, via deres certificering, gratis kan få fingrene i det europæiske mærke. Det er bestemt af Ecommerce Europe for at sikre gode forhold for forbrugerne. De første lande har allerede taget det mærket i brug, der snart også vil være at finde på de danske netbutikker.

©2020 emaerket.dk