Undgå at blive snydt på nettet

6. april 2010

På baggrund af en række nye sager hvor danske forbrugere er blevet snydt efter at have handlet på udenlandske netbutikker, har Forbruger Europa, forbrugerstyrelsens europæiske afdeling, været ude med en advarsel til de nethandlende. Det betyder dog ikke, at man skal stoppe med at handle på nettet.

Man kan hurtigt få en fornemmelse af at nettet er fyldt med svindlere, men langt de fleste webshops holder heldigvis hvad de lover, og der er derfor slet ingen grund til at føle sig utryg ved at handle på nettet, tværtimod.

Det betyder naturligvis ikke at man som forbruger skal stoppe med at kigge sig for når man handler, og vi har i e-handelsfonden derfor lagt en lang række gode råd ud på vores hjemmeside. Rådene skal være med til at klæde forbrugerne bedre på, når der skal vælges netbutik, så antallet af danskere der kommer i klemme kan minimeres

Et af de råd som ville kunne spare mange forbrugere for problemer er, altid at benytte sit kreditkort når der skal betales. Gør man det er man nemlig beskyttet af indsigelsesordningen, hvilket i bund og grund vil sige at køber har mulighed for at få sine penge igen hvis varen aldrig dukker op.

©2023 emaerket.dk