Gæsteblog

Webshop på mobilen: 5 ting du SKAL oplyse om!

2. september 2015

Har du styr på, hvor meget du må sakse løs, når webshoppen skal versioneres til mobil eller tablet? Få svaret på, hvad du skal gøre for at undgå at komme på kant med Forbrugeraftaleloven.

For mange elementer og informationer er forstyrrende for kundernes købsproces, når de handler på nettet fra tablet eller mobil. Derfor er de bedst fungerende mobiludgaver af webshops oftest skåret ind til benet, så kunden kun ser det allermest nødvendige.

Denne tilgang til opbygningen af et godt mobilsite clasher til tider med alenlange handelsbetingelser og efterlevelse af lovens bogstav fra a-z, hvorfor nogle webshops skærer et hjørne eller to, når shoppen skal gøres brugervenlig.

Der er dog klare grænser for, hvor meget information du må fjerne fra mobilsitet.

5 ting du ALTID skal oplyse om

Helt konkret er der fem oplysninger, der SKAL være tilgængelige på mobiludgaver af danske webshops.

Er de det ikke, risikerer du at stå skidt rent juridisk. Alt efter hvilken eller hvilke oplysninger der mangler, kan det eksempelvis betyde, at den aftale, du har indgået med kunden, slet ikke er gyldig, eller at du forlænger kundens fortrydelsesfrist med helt op til et år. De fem nødvendige oplysninger er:

  • Oplysninger om den erhvervsdrivende bag webshoppen. Herunder adresse, mailadresse og cvr.nr.
  • Oplysninger om varens vigtigste egenskaber
  • Oplysninger om den samlede pris inklusiv gebyrer, fragt og øvrige tillægsomkostninger
  • Oplysninger om kundens fortrydelsesret
  • Oplysninger om en aftales varighed og om opsigelse af denne aftale

Hvad så med resten

Men er der ikke noget med, at kunder på danske webshops også skal oplyses om købelovens mangelsregler, vilkår for betaling og en lang række andre informationer? Svaret er jo, og det skal de også, selvom handlen foregår via tablet eller mobil.

Her er det dog tilladt udelukkende at henvise til dem, eksempelvis via et link til handelsbetingelserne på den almindelige udgave af din webshop. Er din webshop e-mærket, og vil du vide mere om mobilversionering af denne, så sidder e-mærkets team af jurister klar til at hjælpe. Kontakt medlemsservice her.

©2022 emaerket.dk