Gode råd om sikker e-handel

Udvalget af webshops bliver hver dag større og større, og at gennemskue hvor man får de bedste vilkår kan være vanskeligt. e-mærket har derfor samlet fem anbefalinger, der gør det nemmere for dig at handle sikkert på nettet.


1 - Se efter e-mærket

Når du handler på en e-mærket webshop, er du sikker på, at webshop lever op til gældende dansk lov og løbende kontrolleres af e-mærkets jurister, som også hjælper dig, hvis du oplever problemer med dit køb.

2 - Betal altid med kort

Betaler du med betalings- eller kreditkort, så er du beskyttet af Indsigelsesordningen, hvis varen aldrig dukker op, eller hvis sælger hæver for meget på din konto.

3 - Undersøg sælger

Det kan altid betale sig at lave en hurtig googlesøgning på den webshop du overvejer at handle på. Kig også efter oplysninger om indehaveren, adressen på webshoppen, mailadresse osv.

4 - Læs salgs- og leveringsbetingelser

Du bør altid vide, hvad du siger ja til, når du godkender en handel online. Derfor er det en god ide at løbe salgs- og leveringsbetingelserne igennem, inden du trykker køb.

5 - Gem altid kvitteringen

Kvitteringen er dit bevis for, at du har foretaget et køb. Tjek altid om beløbet på kvitteringen stemmer overens med det, der er hævet fra din konto.