Sådan spotter du en fupbutik

De fleste køb gennemføres uden problemer, men som med alt andet er der nogle få webshops, der ikke følger reglerne. Heldigvis er de fleste svindlere nemme at spotte, hvis bare du ved, hvad du skal kigge efter. Særligt fire ting er tegn på, at du skal holde dig langt væk fra en webshop:

1 – Tjek ”Om os”-siden

Fupsider ligner næsten rigtige webshops, men bagmændene har sjældent tid til at skrive gode historier om deres fupbutikker. Rigtige shops vil oftest gerne fortælle om sig selv og deres historie. Så hvis ”Om os”-siden ikke findes eller har mange underlige sprogfejl, er det sandsynligvis en fupbutik.

2 – Meget billige mærkevarer

De fleste fupbutikker reklamerer med kæmpe besparelser på kendte mærkevarer som Nike, RayBan og Gucci. Det kan være et par sneakers, der normalt koster 1200 kr., men på fupbutikken koster de under 400 kroner. Husk altid på at lyder noget for godt til at være sandt, så er det det nok også.

3 – Sprogfejl

Størstedelen af fupbutikkerne får oversat al tekst af en computer. Derfor er fupbutikker fulde af sprogfejl og sjove formuleringen. Det kan eksempelvis være sludder som ”Køb Børn Sneakers Nike”.

4 – Underlige webadresser

Tjek altid, om webadressen passer til det, webshoppen sælger. Mange fupbutikker har overtaget en gammel webadresse, som slet ikke har noget med varerne at gøre.

Har du handlet på en fupbutik?

Har du været uheldig og handlet på en fupbutik, kan du følge linket her og lave en indsigelse.