Pas på forsikringsfælder når du køber afbestillingsrejsen

3. august 2012

Masser af danskere drømmer i disse dage om at forlænge den danske sommer og rejse væk til hvide sandstrande og palmer. En populær metode er bl.a. at købe en afbestillingsrejse, men pas på forsikringsfælder, der lader dig betale for ekstra forsikringer, du allerede er dækket af. Her følger e-mærkets råd til dig, der søger mod varmere himmelstrøg.

Det kan være fristende at købe en rejse sydpå, men det kan blive dyrt, hvis du ikke ser dig for. Du har nemlig ofte mulighed for at købe diverse ekstraforsikringer, der dækker, hvis du kommer til skade, bliver syg, eller hvis flyselskabet går konkurs. Hvad mange danskere dog ikke ved er, at mange allerede er dækket via indboforsikringen eller internationale betalings- og kreditkort, fortæller chefjurist Caroline Appleyard fra e-mærket og fortsætter:

"Der er ingen grund til at være dobbeltforsikret. Derfor er det en god idé at tjekke, hvordan dine almindelige forsikringer som indbo- og ulykkesforsikring dækker, hvis du bliver syg eller kommer til skade på ferien. Har du et internationalt betalings- eller kreditkort som for eksempel Mastercard, bør du også tjekke, om du er indbefattet af en rejse-, afbestillings- og ulykkesforsikring," siger Caroline Appleyard.

Det skal du være opmærksom på

For at ruste dig mod unødvendig betaling af forsikringer, du allerede er dækket af, har e-mærket samlet tre gode råd til, hvordan du køber din rejse sikkert på nettet og undgår dobbeltforsikring.

Tjek dine forsikringer for, om du er dækket ved sygdom og ulykke

Book en pakkerejse - så er du sikret mod konkurs

Betal din rejse med internationalt betalings- eller kreditkort

©2024 emaerket.dk