Hvorfor opdaterer vi vores retningslinjer?

Otte ud af 10 danskere handler på nettet, og for mange er det blevet en naturlig del af hverdagen. Derfor er forventningerne også steget: Det skal være nemt at handle sikkert.

Men hvad betyder det, at det skal være nemt? Igennem 2022 har vi foretaget en række forbrugeranalyser. Her peger forbrugerne især på, at juridisk information skal være let tilgængelig. Og at deres personlige oplysninger skal være sikre.

Derfor har vi bl.a. foretaget disse tilføjelser til e-mærkets certificering:

  • CVR-nummeret og det juridiske navn på virksomheden skal fremover fremgå af forsiden. Dette indføres for at øge kundernes tryghed, idet de nemt og ensartet på alle e-mærkede webshops kan se, hvem der står bag virksomheden.
  • Forsiden skal indeholde et selvstændigt link til information og fremgangsmåde ved fortrydelse, så kunden nemt kan tilgå det.
  • Sikker betaling i form af krav om SSL-certifikat, som sikrer en krypteret forbindelse på hele webshoppen, så dine kunder sikkert kan dele deres kortoplysninger.
  • Mail skal være opsat med en gyldig DMARC-politik. Denne beskytter mod svindlere, der ellers kan ”lade som om”, at de sender mails fra jeres domæne.
Billede har ikke nogen beskrivelse

Kom hurtigt i mål - bliv kontaktet af jeres jurist

Mit e-mærket: Sådan foregår opdateringerne

Opdateringen foregår via Mit e-mærket (mit.emaerket.dk), som er e-mærkets medlemsplatform. Her får I tilknyttet en jurist, som tager jer igennem opdateringerne til jeres webshop.

Med Mit e-mærke har I hele tiden et nemt overblik over hvilke opdateringer, I mangler.

FAQ

Hvor stor er opdateringen?

Langt de fleste af e-mærkets certificeringskriterier er de samme, som de altid har været. Så selvom det vil variere alt afhængigt af ens webshop, vil der formentlig mest være tale om justeringer og tilføjelser.

Må vi stadig bruge e-mærket på webshoppen, selvom vi ikke har fået implementeret opdateringerne endnu?

Ja, det må I helt ind til 20. september 2024, hvor vores nye retningslinjer træder i kraft.

Har du yderligere spørgsmål? Skriv til jura@emaerket.dk

©2024 emaerket.dk