Svindel

e-mærket advarer mod svindelshoppen ”Balando.dk”

26. april 2023

Advarsel Balando
Martin Paludan, PR-ansvarlig hos e-mærket.

Martin Paludan

Public Relations Manager

mpa@emaerket.dk 44 85 85 94

Efter en række henvendelser fra kunder, som er blevet snydt, advarer e-mærket nu mod svindel-shoppen Balando.dk. Webshoppen reklamerer med falske tilbud på sko, tøj og tasker og misbruger flere kendte brands i et forsøg på at lokke danske forbrugere i fælden.

Navnet lyder til forveksling som Zalando, men modsat den tyske e-handelsgigant, som mange hver dag modtager tøj og sko fra, kan man som ”kunde” hos Balando.dk langt fra være sikker på at få sine varer.

Seniorjurist og anti-svindel manager hos e-mærket, Sabine Aae, siger sådan her om Balando.dk:

”Vi har fået mange henvendelser om Balando.dk inden for en kort periode. Folk modtager ikke deres ordre. Eller kun dele af den. Og modtager man noget, modsvarer det på ingen måde det, man har bestilt,” siger Sabine Aae.

Ifølge e-mærket følger Balando.dk et velkendt mønster inden for svindel-shops, hvor pakkerne bliver sendt fra Kina. Og på den måde kan man som kunde også ende med en uventet regning til told.

Og så er der det med misbruget af rigtige, kendte brands. For udover at ”Balando” altså til forveksling kan lyde som "Zalando”, har den falske webshop også plastret sig til med logoer fra Vogue, House Beautiful, GRAZIA og Berlingske.

”Det kan virke tilfældigt, at de har taget og kopieret logoer ind på den måde. Men når vi handler på nettet, bruger vi ofte ikke særlig lang tid på at vurdere, om vi er trygge ved en bestemt webshop. Og så kan misbruget af logoer, som vi kender og stoler på, være det, der snyder os til at føle os trygge. Derfor er valget af navnet, og at de også lige har tilføjet et ”København” under det, sandsynligvis heller ikke tilfældigt,” forklarer Sabine Aae.

Læs mere om Sikker Shopping på nettet her.

Anmeld og få råd og vejledning, hvis du er blevet udsat for svindel her.

©2024 emaerket.dk