e-mærket hjælper med at lukke håndspritssvindlende webshop

27. marts 2020

I denne uge er e-mærket blevet opmærksomme på en række falske webshops og facebooksider, der har forsøgt at slå plat på den nuværende situation angående coronapandemien. skriver TV2.dk.

- I denne tid, hvor vi alle mærker konsekvenserne af coronavirus/covid-19, er der tilsyneladende stadig kriminelle, der er klar til at udnytte borgernes behov for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte. Det er ikke kun kriminelt, det er også dybt usympatisk, og det skal vi slå hårdt ned på, siger Peter Reisz, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, til Politiets egen hjemmeside. e-mærket blev i løbet af ugen opmærksomme på den systematiske svindel og reagere hurtigt med blandt andet at politianmelde den falske webshop.

- Det har været et yderst udspekuleret fupnummer, som vi ikke har set lavet på samme måde før. Det er virkelig gennemført. Og derfor glæder det os rigtig meget at politiet har taget så hurtig affære i denne situation. Både fordi svindlerne har udnyttet vores position hos danskerne som nogen, der skaber tryghed, men allermest fordi, det er langt over stregen at udnytte den nuværende situation, som vores samfund befinder sig, siger Toke Mølgaard, kommunikationschef hos e-mærket.

Myndighederne meddelte i går på et pressemøde at de har skærpet straffen, så de har mulighed for at slå ekstra hårdt ned på kriminalitet og svindel i forbindelse med coronavirus.

Du kan læse mere om historien på politiets hjemmeside eller hos nogle af de mange medier, der samlede historien op. Følg linket her:

Politiet: https://politi.dk/koebenhavns-politi/nyhedsliste/politiet-beslaglaegger-falsk-hjemmeside/2020/03/25

TV2 Østjylland: https://www.tv2ostjylland.dk/tv2dk/kunder-foeler-sig-snydt-organisation-advarer-mod-kynisk-dansk-coronasvindel

TV2 Øst: https://www.tv2east.dk/sjaelland-og-oeerne/falske-sider-paa-nettet-saelger-mundbind-misbrugte-kendt-navn

Næstved netavis: https://naestved.netavis.dk/coronanyt-advarsel-om-corona-svindel/

Slagelse.news https://www.slagelse.info/zand-artikel/regionalt/politiet-advarer-imod-corona-svindlere/#gsc.tab=0

Faxenyt: https://faxenyt.dk/?Id=17880

Newsbreak: https://newsbreak.dk/pas-paa-falske-webshops-udnytter-coronakrisen/

Sådan kan du sikre dig

Vil du gerne sikre dig mod falske webshops i fremtiden, kan du med fordel hente browserudvidelsen SIKKER SHOPPING, som e-mærket har skabt i samarbejde med TrygFonden.

SIKKER SHOPPING giver dig en advarsel mod falske webshops allerede ude i Googlesøgningen og viser samtidig, hvilke webshops der er e-mærket.

Hent SIKKER SHOPPING til din browser her: www.emaerket.dk/sikkershopping

©2020 emaerket.dk