Jura Branchenyt

Fra 1. januar skal dine kunder dobbeltgodkende kortbetalinger

26. oktober 2020

Billede har ikke nogen beskrivelse

195 millioner kroner!

Så meget blev der taget ud af danske virksomheders lommer på grund af svindel med betalingskort på nettet i 2019. Det svarer til knap 80 % af det samlede kortmisbrug. Et enormt beløb, som påvirker ikke bare danske webshops, men hele vores samfund – eksempelvis i tabte arbejdspladser.   

Dobbelt godkendelse

I et forsøg på at gøre op med dette digitale lommetyveri, har EU besluttet at indføre en stærkere “kundeautentifikation”. Når EU-borgerne handler på nettet, skal de nemlig fremover godkende deres betalinger to gange.

Du kender den dobbelte godkendelse allerede fra den fysiske handel, hvor du indtaster en pinkode, hver gang du betaler med chipkort. Betalingen kræver med andre ord to ting: et kort og en kode. Nu overføres disse to faktorer til nethandel. Men i stedet for en pinkode, skal kunden f.eks. indtaste en engangskode, modtaget via SMS. Kunden vil også kunne bruge
fingeraftryk eller sin NemID-app.

Afvises fra 1. januar

Kravet om dobbelt godkendelse gælder, hver gang en kunde laver et køb for over
225 kr. Det har faktisk været et krav siden efteråret 2019, så hvis du ikke allerede er forberedt, så er det nu, du skal kontakte din udbyder af betalingsgateway, så I kan få sat det op og testet. Det hele skal være klar til at blive taget i brug til nytår, senest.

Fra 11. januar skal bankerne nemlig afvise kortbetalinger, som ikke er dobbeltgodkendt. Det betyder, at du ikke vil kunne trække betaling for de varer, som dine kunder har bestilt.

Det bliver altså snart en smule mere besværligt for kunderne at lave en kortbetaling. Til gengæld er det et effektivt våben til at gøre tyvene arbejdsløse, hvilket er et gavn for alle. Og da reglerne gælder for alle webshops - ikke bare i Danmark, men hele EU - skal du ikke bekymre dig om at konkurrenterne har det nemmere end dig.

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre hvornår, er du som altid velkommen til at kontakte vores jurister på jura@emaerket.dk eller ringe til os på 4485 8590. Telefonen er åbent alle hverdage ml. 9.00 - 12.00 og 12.30 - 15.00.

©2024 emaerket.dk