Svindel

Udnytter stigende varmepriser - Svindler med falske tilbud på brænde og træpiller

7. november 2022

Billede har ikke nogen beskrivelse
Martin Paludan, PR-ansvarlig hos e-mærket.

Martin Paludan

Public Relations Manager

mpa@emaerket.dk 44 85 85 94

Pressemeddelelse fra e-mærket

Med de voldsomt stigende varmepriser er mange på udkig efter billigt brænde og træpiller til vinteren. Nu advarer organisationen e-mærket om, at svindlere er begyndt at udnytte energikrisen til at snyde danskere, der er på jagt efter et godt tilbud på brænde og træpiller.

Adm. direktør i e-mærket, Martin Birkjær Madsen mener, at det viser en tendens, hvor svindlerne er blevet mere kyniske i forhold til at udnytte trængte forbrugere:

”Under coronakrisen registrerede vi i e-mærket også en række svindelshops, som forsøgte at udnytte krisen ved at snyde med falske tilbud på fx håndsprit og mundbind. Så det kommer desværre ikke som noget chok, at der nu også er folk, som forsøger at udnytte de stigende varmepriser og den trængte økonomiske situation, som rigtig mange danske forbrugere befinder sig i nu,” siger Martin Birkjær Madsen.”

Hvis man i god tro forsøger at benytte sig af et af tilbuddene på svindel-butikkerne, skal man ikke regne med rent faktisk at modtage hverken brænde eller træpiller. Tværtimod kan man udover at miste sine penge også risikere fremadrettet misbrug af sine kortoplysninger.

Derfor har e-mærket fredag sendt en advarsel til danskerne via appen ”Mit Digitale Selvforsvar”, som mere end 400.000 danskere har installeret. Samtidig har e-mærkets anti-svindel-enhed registreret to konkrete svindelshops i organisationens browserudvidelse ”Sikker Shopping”, som aktivt advarer imod og blokerer falske sider på nettet.

Seniorjurist hos e-mærket, Sabine Aae udtaler:

”Langt de fleste af de svindelshops, som vi løbende afdækker, bliver lavet af robotter. Men her vurderer vi, at vi har at gøre med en shop, som så at sige er “lavet i hånden”. Det tager meget længere tid, så svindlerne må have vurderet, at markedet for optænding lige nu er så stort, at det kunne betale sig. Det er veludført og gør det meget svært at gennemskue, at der er tale om svindel,” siger Sabine Aae.

Det er i første ombæring disse to svindel-webshops, som e-mærket advarer imod:

  • de-traepiller.com
  • varmthjem-restvarer.com

Hvis du gerne vil handle mere sikkert på nettet, kan du med fordel følge e-mærkets råd:

  • Meget af svindlen sker på udenlandske webshops. Derfor er det en god idé at være opmærksom på, om shoppens domænenavn slutter på .dk. Det er ikke nogen garanti, men et godt sted at starte.
  • Se dig omkring på shoppen, før du trykker køb. De fleste af de falske webshops har sproglige fejl og mærkværdige formuleringer. Tjek ”om-os-siden”, da svindlerne sjældent har tid til at finde på gode, troværdige historier om virksomhedens historie.
  • Er tilbuddet lidt for godt til at være sandt? Mange af de falske webshops reklamerer med kæmpe besparelser på kendte mærkevarer. Hvis prisen lyder for god til at være sand, er der en stor risiko for, at den netop ikke er det.   
  • Hent e-mærkets browserudvidelse til Chrome, ”Sikker Shopping”. Med den bliver du advaret om svindelshops direkte i din browser – og får vist e-mærkede shops direkte i dine søgeresultater.

Har du mistanke om eller er du blevet udsat for svindel på nettet? Anmeld det til e-mærket her.

©2024 emaerket.dk