Branchenyt

Væksten er tilbage – og flere forventer at handle mere i 2024

8. marts 2024

E-handelsanalysen 2023 fra Dansk Erhverv
Placeholder billede

Josefine René Kristensen

Communications Consultant

jrk@emaerket.dk

E-handelsanalysen 2023 fra Dansk erhverv er landet. Efter et svært 2023 for mange webshops, er væksten tilbage i online handel. Faktisk er der en stor stigning i antallet af forbrugere, som nu vil foretage alle deres indkøb online.

Vi dykker ned i alle tendenserne her.

Voksende omsætning trods hårdt 2023 for danske webshops

Manglende vækst gjorde 2023 til et svært år for mange danske webshops. Men med en omsætning på 185 milliarder kroner, bød 2023 overordnet set på vækst i dansk e-handel. Dansk Erhverv melder at væksten er tilbage, og der er grund til optimisme for dansk e-handel.

Danskernes handlingsmønster: handlede for 298 mio. gange på nettet

Analysen viser, at de danske forbrugere handlede 298 millioner gange på nettet og det gav en samlet omsætning på 185,5 milliarder danske kroner.

Flere forventer at handle mere i 2024

Samtidig viser e-handelsanalysen, at forbrugerne forventer at skrue mere op for onlinekøb i 2024. En udvikling der giver et håb om yderligere vækst i det kommende år.

8/10 forventer at handle for det samme det næste år, og faktisk siger 15 % at de forventer at handle mere online det næste år.

De store kategorier driver fortsat udviklingen

Der er en klar stigning i antal af forbrugere der foretrækker at gøre alle deres køb online, og de er klar på at handle alt fra tøj og sko til rejser og dagligvarer online.

Se fordelen her:

E-handel fordelt på forbrug

Mobilen har overhalet computeren

E-handelsanalysen 2023 viser også, at forbrugerne i stigende grad foretager deres online køb over telefonen. En udvikling vi har set de seneste år, hvor flere og flere online køb flyttes fra computeren og hen på telefonen. 2023 var det første år, hvor flere forbrugere gennemførte deres køb på smartphone fremfor computeren.

En udvikling der er værd at have for øje, så du sikrer at din webshop er mobiloptimeret.

Se udviklingen fra computer til mobil de seneste år her:

Mobilen har overhalet computeren

Kinesisk e-handel bekymrer Dansk Erhverv

I analysen kan du også finde en liste over de 20 mest anvendte netbutikker i 2023. Her toner kinesiske Shein frem på listen over de mest anvendte netbutikker i 2023, og det er en markant udvikling.

Se Top20 seneste anvendte netbutik her:

Top 20 mest anvendte netbutik i 2023

Det vidner om, at det kinesiske indtog på det danske marked kan mærkes, og det ser ud til at udviklingen kan udfordre mange danske webshops i den kommende tid.

Læs hele analysen fra Dansk Erhverv (kræver login)

©2024 emaerket.dk