Svindel

Vi bekæmper fupbutikker, fordi det gør en forskel for vores medlemmer

4. december 2017

Hvert år bliver over 100.000 danskere snydt og frarøvet deres penge af it-kriminelle på nettet, og hvert år bliver der postet store mængder penge direkte ned i de kriminelles lommer i stedet for i de erhvervsdrivendes.

Det faktum vil e-mærket gerne være med til at ændre på, så så mange af de milliarder af kroner, danskerne bruger for på nettet hvert år, finder vej til de rigtige, til de ærlige og til de hæderlige. Det er forventet af os som organisation. Det er vigtigt at vi tager et socialt ansvar. Det styrker vores anseelse hos forbrugerne, hvilket til syvende og sidst er til gavn for vores medlemmer.

De udenlandske fupbutikker er ødelæggende for den danske e-handel. De er ødelæggende for de hårdtarbejdende erhvervsdrivende. For forbrugerne og for vores samfund, der lider skade af den øgede it-kriminalitet. Forbrugerne bliver bedraget af ugyldige handelsbetingelser, webbutikkerne mister omsætning, og der bliver spildt massevis af midler på at jagte bagmænd, der forsvinder som duk fra solen.

Vi bekæmper fupbutikker for jeres skyld. Fordi vi ikke kan leve med, at pengene ender i de kriminelles lommer, og fordi det er forkert, at samfundet skal lide så stor skade på grund af kriminalitet. Noget vi kan være med til at ændre på. Vi tror på det her. Vi vil skabe tillid og skabe tryghed, som vores medlemmer kan nyde godt af. Skabe rammerne for og støtte den ærlige e-handel.

I vil have det

e-mærket er glade for at kunne bidrage i denne forbindelse og vil fremover fortsætte kampen. Faktisk vil vi sætte dampen op i 2018. Det vil vi, fordi vi kan se, at det skaber stor glæde hos vores medlemmer. I vores netop overståede medlemsundersøgelse kan vi se, at vores kamp mod fupbutikker har sneget sig op i top tre over de ting, vores medlemmer anser som det vigtigste, e-mærket arbejder og står for. Kun overgået af vores juridiske hjælp og den sikkerhed vi skaber for vores medlemmer.

Vores arbejde spreder ringe i vandet og den opmærksomhed, der er på emnet for tiden, får andre til at hoppe med på vognen. Blandt andet er DK Hostmaster begyndt at ændre deres praksis for, hvordan de udsteder .dk domæner. Blandt andet skal man nu som dansker bruge sit NemID for at få et .dk-domæne, mens man overfor udenlandske registranter har styrket identitets-kontrollen med et nyt risikovurderingssystem. Alt i alt noget, der er med til at styrke sikkerheden for det danske domæne.

Her sidst på året kan man ud fra antallet af presseklip om e-mærket også konkludere, at vores indsats på området i den grad kulminerede. Specielt i ugerne op til Black Friday, hvor e-mærket gennemførte en meget vellykket presseindsats i samarbejde med blandt andre Finans Danmark. I hele november måned var vores kommunikationsafdeling nemlig rødglødende og slog alle hidtidige rekorder ved at blive nævnt over 257 gange i landets medier – herunder DR’s Aftenshowet, P1 Morgen, Radioavisen, P4, Berlingske Business, Politiken, TV2, TV2 Lorry og vi kunne blive ved. Det skal understreges, at vi forsøgte at opfordre danskerne til at handle løs, men med omtanke, så de milliarder af kroner, der blev handlet for, ville ende de rigtige steder.

Fortsætter i 2018

Alt det ovenstående kombineret har skabt grobund for, at vi her i december med stor glæde i sindet og med stolthed kan overrække en lang liste på over 3000 .dk domæner til Bagmandspolitiet, der vil nedtage og beslaglægge de mange fupbutikker, som vi har fundet med vores fupcrawler.

Hvert år bliver danskerne snydt for 38 millioner kroner på internettet. Og kan vi være med til at gøre noget for, at de penge ikke forsvinder ud af hænderne på de mange danskere og ned i kriminelles hænder, men i stedet forsvinder ned i JERES lommer, så I kan udvikle jer og vokse i takt med den rivende udvikling inden for e-handelsområdet, vil vi være stolte og glade for det. For uden jer, ville e-mærket ikke eksistere.

Det er derfor vi gør det, og det er derfor vi ufortrødent vil fortsætte vores arbejde i 2018 og forhåbentlig (eller med sikkerhed) vil vi være med til at lukke mange flere fupbutikker til fordel for den danske e-handel.

Mvh

©2022 emaerket.dk