Derfor e-mærket

e-mærket er Danmarks mest anerkendte certificeringsordning for webshops. Med mere end 20 år på bagen som nonprofit organisation, mere end 2.500 medlemmer, en stor jura-afdeling med speciale i e-handel og en stifterkreds af stærke organisationer indenfor dansk erhverv og forbrugeroplysning - samt en bestyrelse og et advisory board, der tæller nogle af de skarpeste hjerner i branchen, er vi din trygge samarbejdspartner, når du vil drive webshop i Danmark.

Bliv medlem af e-mærket i dag eller få en snak med en af vores dygtige erhvervskonsulenter og hør mere om dine fordele som medlem

Læs mere
 • Checkmark ikon Hele Danmarks certificeringsordning for e-handel
 • Checkmark ikon Designtilpassede og sidespecifikke widgets
 • Checkmark ikon Ubegrænset rådgivning af e-handels-specialiserede jurister
 • Checkmark ikon Add-on: Kundescore = Pålideligt anmeldelsessystem – kun fra reelle kunder
 • Checkmark ikon Add-on: Fragtscore = Validering af dine faktiske leveringstider
 • Checkmark ikon Køberbeskyttelse op til 10.000 – med 2 års dækning
 • Checkmark ikon Medlemsunivers med eksklusive juraguides, tips fra marketingeksperter og meget mere
 • Checkmark ikon Tydelig visning af dit e-mærke for SIKKER SHOPPING brugere
 • Checkmark ikon Adgang til vores store partnernetværk – med ekstra fordele
 • Checkmark ikon Årlig servicetjek og løbende kontrol af din tilegnede jurist

Hvilke fordele har man, som medlem af e-mærket?

Udover sikkerhed - for begge parter - i onlinehandler, får man som webshop adgang til en lang række fordele, når man vælger at blive medlem af e-mærket. Fordele der ikke bare gør livet som webshopejer nemmere, men også vil styrke forretningen på både kort og lang sigt.

Mange, der kun kender e-mærket overfladisk, kan få indtrykket af, at det eneste man får som medlem er retten til at bruge vores logo – eller “klistermærket” som nogle kalder det. Men det synlige e-mærke på webshoppen er blot en lille del af den pakke, man får adgang til som medlem af e-mærket. Faktisk har “klistermærket” flere funktioner – det er nemlig ikke bare et mærke (eller et billede). Webshoppens e-mærke er en klikbar widget, der indeholder oplysninger om webshoppen certificering, som fx:

 • Har webshoppen et aktivt certifikat?
 • Hvor længe har webshoppen været certificeret?
 • Hvilken jurist har certificeret webshoppen?

Webshoppens widget har desuden et aktivt link til webshoppens certifikatet og viser information om fx vores løbende kontrol af webshoppen og køberbeskyttelsen – ting som kunderne tillægger stor værdi.

For at blive certificeret, og dermed få adgang til sætte et e-mærke på sin webshop, skal man igennem en såkaldt certificeringsproces hos en af vores jurister. I denne proces gennemgås det om webshoppen lever op til en række krav og regler, der omhandler købsprocessen. Når disse punkter er gennemgået og eventuelt tilrettet, får man lov til at sætte e-mærket på sin shop.

Når man har fået sin e-mærke-widget på webshoppen, får man også adgang til at opgradere sit medlemskab med vores to addons: Vores kundescore og vores fragtscore, som du kan høre mere om i videoen med konverterings-ekspert Ole Gregersen her:

Bruger webshoppen vores kundescore og fragtscore, vil deres widget også indeholde score-oplysningerne.

Videoen om vores kunde- og fragtscore er i øvrigt del af en serie på 8 undervisningsvideoer om konverteringsoptimering, som vi har udarbejdet i samarbejde med Ole Gregersen. Resten af videoerne er forbeholdt vores medlemmer og kan findes i vores medlemsunivers Mit e-mærke.

Læs mere

Vi tilføjer ofte nye fordele og features til medlemskabet, hvilket betyder, at værdien af medlemsfordelene løbende øges.

Nogle af de fordele, vores medlemmer især er glade for, er fremhævet herunder:

 • Handelsbetingelser skræddersyet til din webshop af den jurist, der certificerer din webshop.
 • Ubegrænset og vederlagsfri adgang til juridisk rådgivning hos vores hold af knivskarpe jurister.
 • Løbende servicetjek af den jurist, der har certificeret din shop.
 • Markedsføring – e-mærket sender et stærkt signal til dine besøgende om garanti for tryg handel, hvilket ofte betyder flere kunder og højere omsætning.
 • Vores køberbeskyttelse på op til 10.000 kroner viser dine kunder, at vi hos e-mærket tror på din forretning, og at de trygt kan gøre det samme.
 • Adgang til vores medlemsunivers Mit e-mærke, som indeholder tips til markedsføring, ekspert-undervisning, juridiske vejledninger i et letforståeligt sprog og meget mere.
 • Visning i webshopoversigten på emaerket.dk
 • Mulighed for brug af det fælles europæiske mærke EET.
 • Jura-guides – som på en let tilgængelig måde vejleder om alle de vigtigste områder i e-handel.
 • Undervisningsvideoer, podcasts og webinarer med kendte e-handelseksperter, som rådgiver om fx konverteringsoptimering
 • Medlemskommunikation direkte i din indbakke, som blandt andet klæder dig på i forhold til nye regler og krav, og giver dig tips om, hvordan du kan øge din konvertering.
 • Fri sparring med vores medlemskonsulent René, som kan hjælpe dig med at udnytte e-mærket bedst muligt på webshoppen og i din markedsføring.
 • E-mærket ikon i Googles søgeresultater hos de tusindvis af danskere, der har installeret SIKKER SHOPPING.
Bliv medlem

Der er naturligvis forskel på, hvilke fordele der betyder mest, alt efter om man driver en lille, medium eller stor webshop.

For de af vores medlemmer, der driver nogle af Danmarks største webshops, er der tit et samfundsmæssigt hensyn, der spiller ind, når de vælger at lade sig blive certificeret – vores kamp mod fuphandel har også gerne en betydning for deres forretning. Det kan også være adgang til den viden, vores specialiserede jurister sidder med, der er vigtig for deres dem og ofte træder vi også ind, når en kundeserviceafdeling har brug for at hjælp med at håndtere en mere kompliceret kundeklage.

For mindre webshops, der er i gang med at opbygge en forretning, er det gerne en genvej til mere omsætning at blive medlem. Det er det, fordi e-mærket fungerer som en troværdighedsmarkør på webshoppen, som giver de besøgende tillid til, at denne webshop er et godt og sikkert sted at handle.

For de af vores medlemmer, som allerede arbejder med linkbuilding i deres markedsføringsstrategi, har det også en betydning, at man som medlem af e-mærket får et stærkt link, som kan være med til at påvirke webshoppens placeringer i Google.

Hvad betyder e-mærket for danske forbrugere?

Der har de seneste år været en stigende interesse for “sikker nethandel” hos danske forbrugere.

I takt med at omsætningen på dansk nethandel er steget markant, er der løbende kommet flere historier frem om netsvindlere og falske webshops, der udnytter de nethandlende danskere – alene i 2019 anmeldte vi 150.000 falske webshops til bagmandspolitiet. Derfor går flere og flere forbrugere efter webshops, hvor man som besøgende nemt kan afkode, at der her er tale om en reel webshop, som er sikker at handle i. Det vises gennem troværdighedsmarkører som tydelige produkt- eller kundeanmeldelser eller e-handelscertificeringer som fx e-mærket.

I vores *årlige forbrugerundersøgelse, tilkendegiver en stor del af de nethandlende danskere, at e-mærket har en betydning, når de vælger hvilke webshops, de vil i handle i:

 • Mere end 78 % af de nethandlende danskerne kender e-mærket
 • Næsten 39 % ville fravælge en webshop, der ikke er e-mærket
 • 62 % føler sig mere trygge på en e-mærket webshop
 • 50% af de nethandlende danskere mener, at e-mærket er det mærke, der beskytter dem bedst, når de handler online

Derudover nævner næsten 42% at e-mærkets kamp mod it-kriminalitet er værdifuld for dem og mere end 30% fremhæver desuden vores køberbeskyttelse på 10.000 kr.

*e-mærkets forbrugerundersøgelse 2019

Kontakt os

Er din webshop endnu ikke e-mærket?

Kontakt vores erhvervskonsulenter og høre mere om alle fordelene ved et medlemsskab af e-mærket:

©2020 emaerket.dk