e-mærket og Google gør fælles front

Sammen med en række store virksomheder som Google, Microsoft og TDC er e-mærket blandt deltagerne i et nyt dialogforum. Dialogforummet udspringer af Kulturministeriets Ophavsretspakke fra juni 2012, og er et af flere initiativer, der alle skal bidrage til at skabe bedre vilkår for vækst og innovation for lovlige virksomheder på internettet samt tryghed og gennemsigtighed for brugerne.

Nyt kodeks skal fremme lovlig adfærd på internettet

Som deltager i dialogforummet støtter e-mærket og de øvrige virksomheder op om et nyt kodeks, der skal fremme lovlig adfærd på internettet.

Ønsket med kodekset er:

  1. at bidrage til at gøre internettet til en tryg og lovlig platform for forbrugere og virksomheder
  2. at understrege, at ophavsret er en vigtig grundsten for vækst og innovation
  3. at samarbejde om at begrænse økonomisk kriminalitet, der baseres på ophavsretskrænkelser
  4. at samarbejde om at fremme udbredelsen af lovlige produkter
  5. at bidrage til effektive processer, der kan være med til at begrænse ophavsretskrænkelser og kriminalitet, der er forbundet hermed

Derfor deltager e-mærket

Hos e-mærket er vi stolte over at være blevet inviteret med i Kulturministeriets dialogforum. Vi ser deltagelsen som en naturlig forlængelse af vores løbende arbejde med at sætte fokus på det stigende problem med falske udenlandske webshops, der jagter danske forbrugere. Den kamp er vigtig at tage, både for de forbrugere, der bliver snydt, men i ligeså høj grad for de tusindevis af hæderlige webshops, der hver dag mister omsætning til svindlerne.

Kulturministeriets hjemmeside kan du læse mere om det nye dialogforum