Sådan spotter du en fupbutik

De fleste køb gennemføres uden problemer, men som med alt andet er der nogle få webshops, der ikke følger reglerne. Heldigvis er de fleste svindlere nemme at spotte, hvis bare du ved, hvad du skal kigge efter. Vi har samlet fire afslørende tegn, du bør være opmærksom på, når du shopper online

Læs mere
1

Tjek "Om os"-siden

Fupsider ligner næsten rigtige webshops, men bagmændene har sjældent tid til at skrive gode historier om deres fupbutikker. Rigtige shops vil oftest gerne fortælle om sig selv og deres historie. Så hvis ”Om os”-siden ikke findes eller har mange underlige sprogfejl, er det sandsynligvis en fupbutik.

2

Meget billige mærkevarer

De fleste fupbutikker reklamerer med kæmpe besparelser på kendte mærkevarer som Nike, RayBan og Gucci. Det kan være et par sneakers, der normalt koster 1200 kr., men på fupbutikken koster de under 400 kroner. Husk altid på at lyder noget for godt til at være sandt, så er det det nok også.

3

Sprogfejl

Størstedelen af fupbutikkerne får oversat al tekst af en computer. Derfor er fupbutikker fulde af sprogfejl og sjove formuleringen. Det kan eksempelvis være sludder som ”Køb Børn Sneakers Nike”.

4

Underlige webadresser

Tjek altid, om webadressen passer til det, webshoppen sælger. Mange fupbutikker har overtaget en gammel webadresse, som slet ikke har noget med varerne at gøre.

Bliv advaret om nye fupbutikker

På vores facebookside advarer vi jævnligt vores følgere mod fupbutikkerne og giver løbende tips om sikker nethandel

Følg os på facebook

Har du handlet på en fupbutik?

Er du allerede kommet i klemme på en udenlandsk fupbutik, kan du måske få dine penge igen med indsigelsesordningen. Følg linket her og lave en indsigelse

Indsigelsesordningen

Anmeld en fupbutik

Har du spottet en webshop, du tror er fup, hører vi gerne fra dig. Er der tale om svindel putter vi den på vores liste, så andre ikke går i fælden.

Anmeld fupbutik

e-mærket bekæmper fup

Shop trygt online med SIKKER SHOPPING

Danskerne elsker som bekendt nethandel! Det betyder, at nogle forbrugere indimellem vælger at handle på udenlandske webshops, hvor andre regler gælder, og gældende regler nogle gange ikke bliver håndhævet. Det resulterer i flere og flere sager, hvor danske forbrugere bliver snydt på falske webshops. For at beskytte disse forbrugere, har vi i samarbejde med TrygFonden udviklet SIKKER SHOPPING, som er en browser udvidelse, der hjælper dig lige dér, hvor du handler – nemlig i søgeresultaterne i Google.

©2020 emaerket.dk